cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TREBALL I TICA

El realitzador francs Stphane Briz aposta per un cinema social lligat a l’actualitat europea de la crisi econmica i l’atur en una pellcula de ttol tan explcit com La ley del mercado. En aquest film, Thierry (Vincent Lindon premiat com a millor actor al Festival de Cannes’2015 per aquest paper), s un home en la cinquantena, casat i amb fills, que desprs d’anys a l’atur, trobar feina en uns grans magatzems com a supervisor.

Per el treball que realitza Thierry no dista massa de la feina de vigilant, fins i tot de policia, participant tamb en silenci en l’acusaci i interrogatori als autors de petits furts o als mateixos operaris que han coms infraccions. Sense pronunciar-se, callat i eficient, al final acabar per prendre una decisi drstica.

Aix, el que en principi sembla un film que planteja el drama de l’atur en edats avanades i les consegents dificultats per reincorporar-se al mn del treball, acaba parlant de la dignitat personal i de les conviccions prpies en temps dolents que propicien les rebaixes i les claudicacions personals.

La ley del mercado s una pellcula d’aparena petita, discreta, sense pretensions, rutinria i montona fins i tot, amb un seguit de situacions gens subratllades ni dramatitzades per una cmera distant, que no vol ser intrusiva ni interventora, i que li dna una semblana de documental. Tot i les bones intencions, al final l’espectador resta indiferent o desmotivat, potser per culpa d’aquesta excessiva sensaci de pellcula plana, mancada de respiraci, sense tremp.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 635

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

25 de febrer de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small