cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LLEPAR-SE LES FERIDES

El director noruec Joachim Trier canvia descenari en la seva tercera pellcula El amor es ms fuerte que las bombas/Louder than Bombs" per rodar a Nova York en rgim de coproducci europea desprs de films com Reprise (2006) i Oslo, 31 de agosto (2011). La seva nova pellcula t un marcat accent melodramtic ubicat en lmbit familiar que arranca amb els preparatius duna exposici pstuma dhomenatge a una mare morta fa uns anys en un estrany accident de cotxe, Isabelle Reed (Isabelle Huppert), clebre fotgrafa de guerra. Lexposici anir acompanyada dun article al New York Times dun ntim collaborador della, el periodista Richard (David Strathairn), on es revelar un secret conegut per tots, menys pel seu fill adolescent.

Aquest film, que no vol parlar pas del periodisme de guerra, fa una immersi en el dolor familiar a partir dels diferents punts de vista dels personatges afectats per la trgica absncia de la mare, per alhora tamb trasbalsats pels seus propis afers personals. El vidu, Gene (Gabriel Byrne), mant un embolic amb una companya professora; el fill gran, Jonah (Jesse Eisenberg), ha estat pare i planta la seva dona i fill a lhospital per estar al costat del seu germ adolescent Conrad (Devin Druid). I s que el fill petit roman absolutament encloscat en s mateix desprs del descobriment del secret que amagava la seva mare, amb una tendncia a desenvolupar comportaments de risc, esdevenint el personatge ms problemtic i conflictiu de tots.

El film esdev una terpia de dol collectiva que mesura labast de lefecte domin que t la desaparici de la figura de la mare en les respectives vides del protagonistes i el sotrac emocional que els estaborneix tot i el pas del temps Per tanta inflamaci revestida de complexitat i transcendentalitat acaba per perdres irremeiablement en una retrica buida i planyidera. Una pellcula que disfruta llepant-se les ferides, encomanant-se duna lletania de la pena, amb una tendncia molesta a la grandiloqncia, i dotada dun to parsimonis i greu excessivament calculat que, al capdavall, la fa decaure en una solemne fatutat.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 847

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

12 de març de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small