cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LENCS DE LA VIDA

El japons Hirokazu Kore-eda segueix aprofundint amb delicadesa i tendresa en el territori dels melodrames minimalistes, sempre dins de lmbit familiar, en la seva darrera proposta Nuestra hermana pequea, presentada en la secci oficial del Festival de Cannes 2015 i reconeguda amb el Premi del Pblic al passat Festival de Sant Sebasti 2015.

A partir del manga Umimachi diary de Akimi Yoshida, daltra banda ttol original del film, Kore-eda ens presenta a tres germanes joves, Sachi, Yoshino i Chika, que assisteixen al funeral del seu pare, de qui no tenien notcies des de feia quinze anys. En lenterrament descobriran la impensada revelaci de lexistncia duna germanastra ms petita, Suzu, que acabaran acollint a casa seva a Kamakura.

Les quatre germanes hauran de repensar els lligams familiars, teixir nous vincles, recosir les seves vides conjuntament en un univers quotidi purament femen. En aquest repte vital es produeix una fascinant simbiosi entre interior i exterior, entre lmbit domstic i lentorn natural. Un espai de confluncies que acaben reconstruint un slid i emotiu ecosistema familiar.

Sha evocat el cinema de la calidesa del mestre Yasujiro Ozu, per com que segurament aix a ning li dir res, o ben poca cosa, assenyalarem que el film est impregnat dun to extremadament acurat i sensible que celebra el miracle de la vida des duna aparent simplicitat. Tanmateix recalcar la importncia de la mirada dun cineasta que desprn darrerament lluminositat i esperana en el tractament dunes histries humanes tan senzilles com plenament encisadores.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 802

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

30 de març de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small