cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL DA 2016 PREMIA OLEG Y LAS RARAS ARTES DANDRS DUQUE
El jurat oficial del Festival de Cinema dAutor de Barcelona-DA 2016, format per lactriu Natalia de Molina, la directora de Capricci Espanya, Diana Santamaria, i el director de cinema Matas Pieiro, van atorgar el Premi Talents DA 2016 al millor director al documentalista veneol resident a Barcelona Andrs Duque pel seu treball Oleg y las raras artes.

Es tracta dun esplndid film a remolc dun personatge tan fascinant com s el msic rus Oleg Karavaitxuk, lnic que t accs al piano del vell tsar, custodiat a lHermitage a Moscou. Aquest jurat va donar tamb una menci especial a la inslita pellcula John From del portugus Joo Nicolau tot subratllant la seva aposta per una ficci original, vibrant i alliberadora.

Daltra banda, el Premi de la Crtica, concedit per un jurat de lACCEC (Associaci Catalana de Crtics i Escriptors Cinematogrfics), va reconixer com a millor pellcula Baden Baden de la cineasta francesa Rachel Lang. A ms, aquest jurat va entregar una menci especial a Oleg y las raras artes per aconseguir el retrat fidel del protagonista sense perdre la mirada autoral.

I pel que fa al Premi del Pblic, atorgat grcies als vots dels espectadors que han assistit a les sessions del festival, aquest va recaure en la pellcula japonesa de cinc hores de durada Happy Hour de Ryusuke Hamaguchi.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de Oleg y las raras artes

lectures: 817

Una crnica de Joan Millaret Valls / AMIC

9 de maig de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small