cinema catal� . caT
Notícies anteriors
WOODY ALLEN ILLUMINA CANNES DE BRACET DEL FOTGRAF STORARO

La 69 edici del Festival Internacional de Cinema de Cannes ha atorgat la responsabilitat dinaugurar el certamen al prolfic i incansable cineasta nord-americ Woody Allen amb Caf Society. Es tracta dun vell amic dun certamen on ha participat en innombrables ocasions. Recordem noms que en ledici de lany passat vas concrrer fora de competici amb Irrational man i que enguany s la tercera vegada que el novaiorqus inaugura el Festival de Cannes, desprs de Un final made Hollywood (2002) i Midnight in Paris (2011).

A partir dun gui dell mateix, Allen ambienta Caf Society als anys 30 i situa la trama entre Hollywood i la ciutat de Nova York. La histria gira al voltant dun jove que marxa de Manhattan, Bobby (Jesse Eisenberg que collabora de nou amb Woody Allen desprs de A Roma con Amor), i que vol fer fortuna a Hollywood de la m del seu oncle, agent artstic de diferents estrelles del cinema, Phil (Steve Carrell).

Un cop all senamora de seguida de Vonnie (Kristen Stewart actriu en cartell tamb en el film a competici dOliver Assayas, Personal Shooper) fins que descobreix que Vonnie s, precisament, lamant del seu oncle. Bobby retorna a la seva enyorada Nova York i obre el selecte Caf Society que esdevindr lepicentre de la nit novaiorquesa. Aleshores Bobby sacaba enamorant duna noia, Veronica ( Blake Likely), amb idntic nom que lanterior noia que li havia robat el cor.

Woody Allen combina diferents formats, des de la comdia romntica al cinema de gngsters, el musical o el cinema dins del cinema. Fins i tot incorpora els seus inconfusibles tocs irnics sobre la tradici jueva a la que pertany la seva famlia en la trama del film. Per predomina una sensaci daiguabarreig, de combinaci descenes i moments amb una tendncia a lamuntegament i la dispersi, en concordana tamb amb una certa coralitat marca de la casa.

La utilitzaci recurrent de la veu off en els seus films imprimeix certa distncia i fredor a la histria i als seus inconstants personatges. I com passa en el seu cinema recent ens deixa la sensaci de que filma proverbis, com ara la mxima de que la vida seria una comdia escrita per un sdic escriptor de comdies, lema de la mateixa Caf Society. El seu to desenfadat i lleuger refora agradablement aquest distanciament.

Les tribulacions de lamor serigeixen en lepicentre del film amb aquest amor desdoblat del protagonista Bobby - alter ego del propi cineasta-, enamorat de dos dones amb el mateix nom. Una dualitat fins i tot dmbit geogrfic, en qu el protagonista roman dividit tamb entre dos ciutats, entre Los ngeles i Nova York.

Un tret distintiu del film rau en el que s la primera collaboraci de Woody Allen amb loscaritzat fotgraf Vittorio Storaro aconseguint un vists i atractiu segell de qualitat plstica, una luxosa ptina artstica. Apuntem que la pellcula t prevista la seva estrena a casa nostra al setembre de la m de la distribudora eOne Films Spain.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 752

Una crnica de Joan Millaret Valls / AMIC

17 de maig de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small