cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LEXUBERANT ENERGIA FLMICA DANDREA ARNOLD DESBORDA LA SECCI OFICIAL

La britnica Andrea Arnold, una de les poques realitzadores a competici, ha presentat el seu primer film rodat als Estats Units, American Honey. Sota un format de road movie, la cineasta no deixa de banda el seu estil directe, enrgic i auda per seguir un grup de joves venedors de subscripcions a revistes a domicili, porta a porta.

En un repartiment coral, amb molts intrprets no professionals, sobresurt la histria personal de la protagonista encarregada dobrir el film, Star (Sahsha Lane), una jove de famlia disfuncional captada pel venedor expert del grup, Jake (Shia LaBeouf). Ambds protagonitzant una potent i visceral histria denamorament plena darestes i convulsions, que va de lamor al desamor, de la passi i el desig a laprofitament i lengany, una relaci sempre oberta als imprevistos i inconclusa.

Predomina una visi dun grup de joves que viuen en la carretera, sense somnis, sense futur. Un grup de perdedors que viuen al lmit, al moment, despreocupadament i salvatgement, com una versi degradada, catica i txica de la clssica figura del venedor comercial ambulant, del viatjant. Aquest mosaic heterogeni actua sovint tamb com a musical juvenil grcies a la proliferaci de temes i canons amb els quals sidentifiquen tots ells

. La pellcula, molt propera al documental, funciona com a retrat de lAmrica dels somnis trencats a travs daquest conjunt dadolescents desarrelats i penjats. Un periple en la carretera focalitzat sovint en lambient de gresca de la furgoneta per pautat per algunes escenes importants que ajuden a esbossar tamb la radiografia dun pas conformada per famlies benestants cristianes, grangers blancs rics, treballadors petroliers amb sous increbles o barriades de gent blanca marginal.

Una realitzaci desbordant que denota una personalitat creativa farcida tant doriginalitat i risc, com de distinci i bellesa plstica. Un devessall dimatges i textures poderoses i audaces de to impressionista, sovint feta dinstants fugissers, de sensacions copsades. Una cineasta que amb American Honey confirma una esttica rabiosament personal i inconfusible de filmar, posicionant-se per entrar de nou en el pante de Cannes desprs de les seves premiades Red Road (2006) i Fish Tank (2009).

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de American Honey

lectures: 753

Una crnica de Joan Millaret Valls / AMIC

19 de maig de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small