cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS GERMANS DARDENNE ES DESPENGEN DE LA CURSA PER LA SEVA TERCERA PALMA DOREls reincidents germans belgues Jean-Pierre i Luc Dardenne ho tindran ben complicat enguany per conquerir la Palma dOr per tercera vegada en la histria del certamen francs. La seva nova proposta, la coproducci franco-belga La fille inconnue, tot i el seu inters i el seu marcat humanisme, empallideix davant daltres propostes molt ms rodones i convincents que hem anat desgranat en aquestes pgines. Com sempre, i noms cal remuntar-nos a ledici de 2014 amb Dos das, una noche, els germans Dardenne no renuncien a perdre el seu to punyent i reflexiu en una nova radiografia humana per mesurar i posar a prova el nostre sistema de valors tics i morals.

Ara els Dardenne es centren en el capteniment duna doctora, Jenny (Adle Haenel), que se sent concernida i compromesa desprs de la mort duna dona de raa negra didentitat desconeguda que va buscar aixopluc en la seva consulta abans de morir assassinada. Jenny no se sent corresponsable de la mort de la desconeguda, per si sent afectada perqu potser ho podria haver evitat. Ara es mostra dolguda per no obrir la porta de la consulta desprs que la desconeguda truqus al timbre. El seu comproms lempeny a emprendre una investigaci pel seu propi compte. A part descoltar cossos i aplicar injeccions, la metgessa detecta entre els seus pacients que alg pot estar involucrat amb el cas i, atenint-se al secret de confessi del seu codi deontolgic, procurar aportar llum a lassumpte, per la seva prpia tranquillitat i conscincia.

La doctora protagonista sembla ella mateixa una noia desconeguda ja que prcticament no sabem res de la seva vida passada ni privada, ja que dedica tot el temps a aquesta personal recerca quasipolicial. Per el que s revela aquesta discreta pellcula dels Dardenne es una nova herona abnegada i entregada, no sols als seus pacients, sin tamb una dona noble i bona, entossudida per un mbil humanitari com s lluitar per la dignitat duna persona annima i desconeguda que ser sepultada sense que ho spiguen els seus familiars i amics.

Lactuaci dAdle Haenel s formidable, transparent i natural, sense fer-se notar, discreta i grcil, i es passeja per la pellcula ben b com un ngel. I tot i que els Dardenne treballen sempre sobre histries tan senzilles com efectives, predomina la sensaci en aquesta ocasi de trobar-nos davant duna histria massa simple, dintencions ms discretes, fins i tot massa forada. Aix com una realitzaci que es ressent duna to general excessivament apagat, esmortet, amb un ritme ralentitzat i, fins i tot, eteri, en sintonia amb aquest virtus i santificat personatge femen.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 816

Una crnica de Joan Millaret Valls / AMIC

22 de maig de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small