cinema catal� . caT
Notícies anteriors
IDENTITATS ESVADES

Jia Zhnag-Ke s un dels directors xinesos contemporanis ms coneguts amb films tan premiats com Naturaleza muerta (2006) o Un toque de violencia (2014). Desprs de passar pel Festival de Cannes lany passat, ara sestrena el suggeridor i atrevit melodrama social sobre una Xina en plena transformaci Ms all de las montaas. Aquest film reflecteix a travs del pas dels anys els anhels i aspiracions duna dona, Tao (Zhao Tao), i els seus dos pretendents, el ric Jinsheng (Zhang Yi) i el pobre Liangzi (Kiang Jingdong).

Larc temporal del film sobra lany 1999 per abastar les dues darreres dcades de la Xina del nou millenni, ms una tercera dcada situada en un dem a Austrlia. Aquest espai de temps servir per resseguir les petjades dels tres protagonistes en un recorregut marcat per la tria de Tao sobre Jinsheng, de qui tindr un fill, Dlar, mentre Liangzi fugir a treballar a les mines de carb de Monglia per acabar emmalaltint.

Jia Zhang-Ke acaba el seu itinerari especulant sobre un pas en mutaci a travs dun personatge com Dlar, que sembla representar lavui del liberalisme global, en qu tothom parla en angls. En una dissoluci absoluta de la conscincia personal, Dlar est renyit amb el pare, renega de la mare i esborra la seva identitat. Per tard o dhora, els lligams, els ancestres i el psit del passat han de reaparixer. I s que resulta impossible desprendrens de tot.

Es tracta duna pellcula estranya, indefinible, desconcertant, inapamable i auda. Un film que canvia el format de visi fins en tres ocasions, amb ancdotes daparena insignificant que desprs es reprenen com rimes, amb moments de digressi, o en qu el director es presenta en els ttols de crdit a mig recorregut. Un director d esperit lliure que no sarronsa i prescindeix tant dels canons de la construcci dramtica dels personatges com de la narrativitat convencional, per que alhora sap emocionar en fora moments grcies a una histria sentimental tan intensa com carregada de matisos.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 906

Una crnica de Joan Millaret Valls / AMIC

7 de juny de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small