cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA BRUTCIA DELS DINERS ESMENADA PER LTICA DEL PERIODISME

Lee Gates (George Clooney) presenta un programa televisiu, que dna nom a la pellcula, supervisat tcnicament per la feina de la productora i editora Patty Fenn (Julia Roberts). Un show televisiu i meditic associat al periodisme espectacle centrat en parlar deconomia amb la voluntat dorientar a petits estalviadors alhora dinvertir el seus diners en borsa.

Per un dia lemissi en directe es veu sotragada per la irrupci dun jove (Jack OConnell) en el plat que segresta al presentador davant les cmeres. El noi amenaa amb fer volar els estudis i matar els ostatges, emprenyat perqu ha estat estafat i ara es troba sense diners seguint els simptics consells del presentador gur Gates.

El discurs del film s fa evident al primer revolt amb una denncia de la frivolitat, el groguisme i la inconscincia dels mitjans de comunicaci, pendents tan sols dels ndexs daudincia. La intencionalitat manifesta s la reivindicaci de ltica periodstica, laposta per la defensa dun periodisme comproms i desvetllar conscincies adormides.

Aix far que el dos periodistes, bons companys de feina malgrat les tibantors provocades per lego immens de Gates, sinvolucrin colze a colze en el desemmascarament de les operacions fraudulentes dun magnat de Wall Street, Walt Camby (Dominic West). Camby representaria lemblema del capitalisme sense nima, vora i depredador, la clssica poma podrida del sistema, que podria haver provocat la caiguda deliberada dunes accions que va deixar en la runa a molts petits inversors, com el noi indignat.

La cineasta i actriu Jodie Foster dirigeix el seu quart llargmetratge i posa en safata un paper a la mida de lactor George Clooney, productor del film i intrpret principal, secundat per lactriu Julia Roberts. Un repartiment daltura que, al final, li va una mica gran a un film discret que intenta conjugar el mn de les finances i el del periodisme, un film tan ben intencionat i distret com plenament previsible i innocu.

No cal dir que el cinema popular de Hollywood sha caracteritzat sovint per adrear missatges positius i tranquillitzadors de les bones conscincies, tot jugant amb les lleis del entreteniment, per en aquesta ocasi crec que Jodie Foster i els guionistes shan passat de rosca. En lesfor dintentar oferir un producte que abords o sinspirs en els estralls de la crisis financera daquests darrers anys, barrejant-hi el periodisme tamb, fa que tot resulti massa recargolat, artificis, forat.

Predomina sobretot lalqumia dels ingredients del thriller, amb la indispensable intriga que pot desvetllar un imprevist desenlla, amenitzat tamb amb espurnes dhumor, gracietes i sornegueria cedides per Clooney, i la inclusi dajustades dosis de crtica i reivindicaci. Una combinaci massa cuinada que, al capdavall, juga en detriment de la autntica substncia, de lessncia, i la necessria reflexi.

Notcies - Cinema Catal . NET
George Clooney en una escena de la pellcula

lectures: 889

Una crtica de Joan Millaret Valls

8 de juliol de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small