cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DESDOBLAMENT ROMNTIC

A partir dun gui dell mateix, Woody Allen ambienta Caf Society als anys 30 i situa la trama entre Hollywood i la ciutat de Nova York. La histria gira al voltant dun jove que marxa de Manhattan, Bobby (Jesse Eisenberg actor que collabora de nou amb Woody Allen desprs de A Roma con Amor), i que vol fer fortuna a Hollywood de la m del seu oncle, agent artstic de diferents estrelles del cinema, Phil (Steve Carrell).
Un cop all senamora de seguida de Vonnie (Kristen Stewart) fins que descobreix que Vonnie s, precisament, lamant del seu oncle. Bobby retorna a la seva enyorada Nova York i obre el selecte Caf Society que esdevindr el centre neurlgic de la nit novaiorquesa. Aleshores Bobby sacaba enamorant duna noia, Veronica (Blake Likely), amb idntic nom que lanterior noia que li havia robat el cor.

Woody Allen combina diferents formats, des de la comdia romntica al cinema de gngsters, el musical o el cinema dins del cinema. Fins i tot incorpora els seus inconfusibles tocs irnics sobre la tradici jueva a la que pertany la seva famlia enmig de la trama del film. Per predomina una sensaci daiguabarreig, de combinaci descenes i moments amb una tendncia molesta a lamuntegament i la dispersi, en concordana tamb amb una certa coralitat marca de la casa.
La utilitzaci recurrent de la veu off en els seus films imprimeix certa fredor a la histria, extensible als seus inconstants personatges. I com passa en el seu cinema recent ens deixa la sensaci de que acaba filmant ms que histries, proverbis. Com s el cas de la mxima de que la vida seria una comdia escrita per un sdic escriptor de comdies, lema de la mateixa Caf Society. I el to voltil, desenfadat i lleuger ajudar a reforar encara ms la sensaci de distanciament.

Les tribulacions de lamor serigeixen en lepicentre del film grcies a lamor doble que sent el jove protagonista Bobby - alter ego del propi cineasta-. Un personatge torbat i melanclic, personatge desdoblat, arrossegat per lencs de dos dones amb el mateix nom. Una escissi personal que sestn fins i tot a lmbit geogrfic, en qu el protagonista roman dividit tamb entre dos ciutats, entre Los ngeles i Nova York.
Un tret distintiu del film rau en la seva luxosa illuminaci en el que s la primera collaboraci de Woody Allen amb loscaritzat fotgraf Vittorio Storaro, tot aconseguint un vists i atractiu segell de qualitat plstica, una ptina artstica idealitzadora que lapropa quasi al somni i lirreal.

Notcies - Cinema Catal . NET
Jesse Eisenberg, Kristen Stewart i Woody Allen

lectures: 759

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

30 d'agost de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small