cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FI DUN ESPLNDID SITGES 2016 AMB UNA CONTROVERTIDA SWISS ARMY MAN COM A GUANYADORA

Swiss Army Man ha estat la guanyadora en una edici que ha premiat produccions molt diverses. El triomf ha estat per un thriller indie astut, trador i a estones hilarant que no ha convenut a tothom, i s que lexperiment dels Daniels (Daniel Kwan i Daniel Scheinert) no es trobava a cap de les nombroses travesses (tan dels 600 periodistes acreditats com dels milers despectadors). Probablement perqu naufraga en lescatologisme i la interpretaci dun decs (en molts sentits) Daniel Radcliffe; que per a ms inri guanyava el premi a millor actor.

La millor direcci se lha lendut Train to Busan, un film de zombis explosiu que desconcerta tan per la seva trama com pel seu desenlla neulit. No obstant, aquesta s una opci vlida i voluptuosa que demostra la transversalitat dun festival farcit de 174 films. Daltra banda, el premi del pblic requeia a la millor (The Handmaiden ) de la secci oficial. Una pellcula astuta, embriagadora i sensualment exuberant que retorna Park Chan-wook (Oldboy) al seu propi i febril univers cinematogrfic.

Tamb destaquem la menci especial del jurat, just reconeixement per un acostament al gnere sense mistificacions, es tracta de Lautpsia de Jane Doe (The Autopsy of Jane Doe); un procediment forense amb volta de rosca i no de bistur. Una sorpresa per a pblic i crtica que requereix entrar al cinema sense conixer-ne titulars ni sinopsis jovials. El premi a la millor actriu ha estat per landrgina Sennia Nanua i la seva interpretaci semi- zombi (parla i pensa) a Melanie. The girl with all the gifts, que replanteja el mateix gnere amb molt dencert.

El premi del jurat carnet jove recalava a Grave (Raw), una obra diniciaci canbal amb ressons de I was a Teenage Werewolf, encara que aqu la licantropia sigui noms figurada. Un llarg grenyal i a vegades bestial que no acaba de coure els ingredients duna recepta poc innovadora. Menci especial per The Lure, un pseudo-musical polons composat per melodies ballables que conclou com una revisi ms de la faula de londina. El premi Noves Visions, en canvi, va ser per a la iraniana Under the Shadow, una cinta de terror amb crrega social que soblida del seu carcter fantstic fins ben entrat en el metratge.

Precedida per la polmica a Cannes, The Neon Demon va irrompre a Sitges amb forma desclafit esttic. El nou deliri visual de Nicolas Winding-Refn es tracta dun thriller hipntic - amb un poders component psicodlic - que b shauria pogut emportar ms reconeixement que el premi Jos Luis Guarner (Jurat de la Crtica). Feia bona parella amb The Eyes of my Mother, un altre exercici destil preciosista amb un to ms sec i realista, que no deixa de ser un retrat pertorbador sobre la psicopatia. Una de les cintes ms ttriques daquesta edici, la qual enganxa lespectador a la butaca com el nervi ptic a la retina.

Corea trepitjava fort no noms amb les mencionades Train to Busan i The Handmaiden, sin tamb amb films com The Wailing (Na Hong-jin) grcies al seu s magistral del suspens i el gore, reconeguda amb el premi Focus sia, o The Tiger, una sorpresa com el mateix atac del fel protagonista on Park Hoon-Jung signa una histria de respecte vers la naturalesa. Altres ttols asitics denvergadura assetjaven el festival com les xineses Operation Mekong i Mr. Six. La primera retornava el cinema dacci hongkons al camp de batalla mentre que el segon es convertia en un decleg de nous valors enfront de la contemporanetat amb un gran Feng Xiaogang fent de Walt Kowalski (Gran Torino) renovat.

Lanimaci ms desvergonyida tamb va tenir lloc a la Blanca Subur grcies a Revengeance, una cita amb lanimaci ms vesnica del gran Bill Plymton que visitava amb modstia el festival tot signant les seves illustracions i caricatures ms entranyables. Per altra banda, Bad Cat ens transportava a la nova animaci turca per testavirar-nos a travs duna faula guillada de tra sobri protagonitzada per un fel incisiu i malcarat. Per acabar, no podia faltar la quota otaku, saciada per One Piece Film Gold , que visitava de forma lucrativa i a mode de fan service, lltim dia del festival.

Com a colof del festival es va poder veure Voyage of Time, el primer documental de Terrence Malick que nebulitzava lunivers i homenatjava la vida a travs del set art. Una proposta, a mode de collage, que illustra la histria de lunivers amb poderoses imatges i amb les imponents veus de Cate Blanchett i Brad Pitt com a narradors. Aquesta era la cirereta del pasts dun festival que ha venut ms de 70.000 entrades i que est a punt de bufar en la prxima edici - el bonic nombre de 50 espelmes.

Aqu est la relaci completa dels guanyadors:

- Millor Pellcula: Swiss army man, de Daniels (Daniel Kwan i Daniel Scheinert)
- Premi Especial del Jurat: Lautpsia de Jane Doe (The Autopsy of Jane Doe), dAndr Ovredal
- Millor Direcci: Yeong Sang-ho, per Train to Busan
- Millor Interpretaci Femenina: Sennia Nanua, per Melanie.The girl with all the gifts
- Millor Interpretaci Masculina: Daniel Radcliffe, per Swiss army man
- Millor Gui: Jeremy Slater, per Pet
- Millors Efectes Especials: Jung Hwang-seu, per Train to Busan
- Millor Fotografia: Hong Kyung-pyo, per Lestrany (The Wailing)
- Gran Premi del Pblic: La donzella (The handmaiden), de Park Chan-wook
- Premi Jos Luis Guarner (Jurat de la Crtica): The neon demon, de Nicolas Winding Refn
- Premi Ciutad Kane a la millor direcci novell: Jlia Ducournau, per Greu (Cru)
- Millor Curtmetratge Secci Oficial Fantstic: Curve, de Tim Egan
- Premi Jurat Carnet Jove a la Millor Pellcula: Grave (Cru), de Julia Ducournau
- Noves Visions One: Under the shadow, de Babak Anvari
- Noves Visions Plus: A dragon arrives!, de Mani Haghighi
- Premi Millor Curtmetratge Noves Visions Petit Format: La femme et li TGV, de Timo Von Gunten
- Panorama Fantstic: I am not a serial killer, de Billy OBrien
- rbita: El chiamavano Jeeg Robot, Gabriele Mainetti
- Focus sia: Lestrany (The Wailing), de Na Hong-jin
- Millor pellcula Animat: Your name, de Makoto Shinkai
- Millor curtmetratge: Darrel, de Marc Briones i Alan Carabantes
- Midnight X-Treme: It stains the sands red, de Colin Minihan
- Brigadoon: Arcana, de Jernimo Rocha
- Mlis dArgent. Premi Millor Pellcula Europea SOFC 49: Grave (Cru), de Julia Ducournau
- Mlis dArgent. Premi Millor Curtmetratge Europeu SOFC 49: Dawn of the deaf, de Rob Savage
- Blood Windows: 1974, de Vctor Dryere

Notcies - Cinema Catal . NET
Swiss Army Man - Premi Millor Pellcula

lectures: 1023

Una notcia dric Antonell

24 d'octubre de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

pessima pelicula. per mi hauria guanyat Melanie o The Neon Demon
david S25-10-2016

espero que als 50 anys vinguin David Lynch o Sam Raimi com a mnim
marc26-10-2016

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small