cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CASA ASIA FILM FESTIVAL ES CONSOLIDA A BARCELONA

Aquest diumenge concloa una nova edici del Casa Asia Film Festival (CAFF) (www.casaasiafilmweek.es/2016) organitzat per Casa sia i els Cinemes Girona, certamen que va nixer el 2011 com a relleu al conegut BAFF, el Barcelona Asian Film Festival. El festival ha tingut lloc del 4 al 13 de novembre i ha projectat un total de 70 pellcules procedents de 20 pasos asitics.

Les 4 cinematografies amb ms presncia al CAFF han procedit de Filipines (8), Xina (8), lIran (7), Corea (6), Kazakhstan (5) i Jap (4). Els seguien Afganistan, ndia, Singapur, Nova Zelanda, Malisia i Tailndia amb tres pellcules. Austrlia, Bangla Desh, Hong Kong, Indonsia, Kirguizistan i Vietnam participaven amb dues cintes, mentre que Taiwan i Cambodja ho feien amb una.

La sessi inaugural del dimecres passat lliurava el seus honors a Dong Ju: The Portrait of a Poet, un bipic tedis i prolongat sobre lescriptor Dong-ju, signat pel realitzador Lee Joon ik, per abans de destapar el cava veiem propostes tant interessants com Thanakos, Drunk, de Chang Tso-Chi, que retratava lhomosexualitat dins duna societat encara provinciana com s la taiwanesa.

Aprofitant lobertura del CAFF, la directora Menene Gras assegurava que "El festival vol ser un referent al nostre pas de les cinematografies asitiques sense distinci". Lobjectiu -afegeix Gras- ha estat elaborar diferents cartografies de les societats asitiques i aix s el que aconsegueix el modest certamen barcelon, que ja ha canviat la W (Week) per la F i aix convertir-se en tot un festival.

Aquest era el tret de sortida on la principal aposta era una programaci calidoscpica en un sol espai (no exempta dalgun retard entre projeccions). Ms de mig centenar dobres, que demostren la intenci de consolidar-se com a certamen i amb la participaci de pasos amb una potent indstria cinematogrfica, com sn Jap, la Xina o Corea del Sud, com tamb la daquells amb una cinematografia ms emergent com sn Kazakhstan i lIran.

Desprs de la ressaca inaugural, Goksu (El extrao) assaltava la programaci amb una pellcula llarga per absorbent, impregnada duna sensaci de neguit permanent. El director, Na Hong-jin, ja va demostrar un excellent domini del suspens amb The Yellow Sea, per aqu es reafirma amb escreix. Aquesta cinta venia avalada pel Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya, que el va proclamar el millor film asitic de lany, acompanyat del premi a la millor fotografia.

A linici del cap de setmana, Oceania (segons alguns pertany a sia) trepitjava fort a la secci panorama amb una producci australiana que gira entorn duna secta destructiva, que controla el personatge de Vincent Cassel. Partisan s la primera exhalaci de lal crtic dAriel Kleiman, un debut narrat amb confiana i fora original que va ser reconegut al Festival de Sundance i al mateix CAFF, on va emportar-se el mxim guard dins de la seva secci.

Ja a les acaballes del CAFF, es podien veure apostes tant extravagants com Yours and Yourself, que va triomfar al Festival de San Sebastin, on Hong Sang-soo va rebre el guard per a la millor direcci. Segons lassociaci de crtics de Corea del Sud, aquesta s la millor cinta coreana del 2015. No estem segurs daquesta afirmaci per si de que aquesta comdia de 86 minuts contradiu tota coherncia narrativa i salimenta de labsurd per configurar una efemride irrisria, a vegades desconcertant.

Abans del comiat oficial, es va poder veure Battle of Surabaya, laclamada animaci que celebra lheroisme de la revolta indonsia contra lImperi britnic i que Aryanto Yuniawan ens presentava a travs de la seva particular lrica visual. Lentreteniment no cessava tampoc a la clausura amb Hunt for the Wilderpeople, del maori Taika Waititi, que ens oferia una gamberrada adolescent dhumor negre i desenfadat, combinada amb alguns moments trgics modulats i lespectacular fotografia de la muntanya neozelandesa.

Finalment, es concedia el premi a la millor pellcula de la secci oficial per Mina Walking de Yosef Baraki, projectada un any abans a la secci Generation 14plus del Festival Internacional de Berlin (http://www.cinemacatala.net/noticies.php? id=1781). Un drama afgans que ens relata magistralment la vida de Mina, una herona de 12 anys que deambula pels carrers devastats de Kabul. Per altra banda, el premi al millor gui requeia a Journey to the Shore, del japons Kiyoshi Kurosawa i que es va poder veure a la secci oficial del Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya.
Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell del festival

lectures: 1001

Una notcia dric Antonell

14 de novembre de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Ha millorat respecte any passat per no s normal veure una peli una hora mes tard com va passar amb Goksung
Hentan (Bcn)15-11-2016

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small