cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EXUBERANT ENERGIA FLMICA

La britnica Andrea Arnold s’emmotlla al format de la road movie en el seu primer film rodat als Estats Units, American Honey. Per l’adaptaci d’aquest format genric especficament americ no li suposa cap entrebanc ja que no oblida el seu estil directe, nervis, enrgic i auda de filmar al servei, ara, d’un grup de joves venedors de subscripcions a revistes a domicili, porta a porta.

En un repartiment coral, amb molts intrprets no professionals, sobresurt la histria personal de la protagonista encarregada d’obrir el film, Star (Sahsha Lane), una jove de famlia disfuncional captada pel venedor expert del grup, Jake (Shia LaBeouf). Ambds protagonitzant una apassionada histria d’enamorament plena d’arestes i convulsions, que va de l’amor al desamor, de la passi i el desig a l’aprofitament i l’engany, una relaci sempre oberta als imprevistos i propensa a la inconclusi.

Predomina la visi nihilista d’un grup de joves que viuen en la carretera, sense somnis, sense present i sense futur. Un grup de perdedors que viuen al lmit, al moment, despreocupadament i salvatgement, com una versi degradada, catica i txica de la clssica figura del venedor comercial ambulant, del viatjant. Aquest mosaic juvenil heterogeni actua sovint tamb com a musical grcies a la proliferaci de temes i canons amb els quals s’identifiquen tots ells.

La pellcula, molt propera al documental, funciona com a retrat de l’Amrica dels somnis trencats a travs d’aquest conjunt d’adolescents desarrelats i perptuament penjats. Un periple en la carretera focalitzat sovint en l’ambient de gresca que es viu en la furgoneta per pautat per algunes escenes importants que ajuden a esbossar tamb la radiografia d’un pas conformat per famlies benestants cristianes, grangers blancs rics, treballadors petroliers amb sous increbles o barriades de gent blanca marginal.

Una realitzaci desbordant que denota una personalitat creativa farcida tant d’originalitat i risc, com de distinci i bellesa plstica. Tot i que la trama s sovint redundant, destaca pel seu torrent d’imatges i textures de to impressionista, sovint feta d’instants fugissers, de sensacions copsades. Una cineasta que amb American Honey confirma una esttica rabiosament inconfusible de filmar desprs de les seves rugents i viscerals pellcules Red Road (2006) i Fish Tank (2009).

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 617

Una crtica de Joan Millaret Valls / AMIC

16 de novembre de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small