cinema catal� . caT
Notícies anteriors
RETRAT DE DAMA

El film britnic Lady Macbeth de William Oldroyd s una adaptaci de lobra homnima de lescriptor rus del XIX Nikoli Leskov, a partir de la tragdia clssica de Shakespeare, Macbeth. La Lady Macbeth del ttol aqu s Khaterine (Florence Pugh), dona jove sotmesa, menystinguda sota larbitrarietat del seu marit, desprs dun casament per convenincia i sense amor. Katherine, avorrida i fastiguejada, se sent atreta per un rude i viril home del servei, relaci finalment consumada en adulteri.

Katherine serigeix en el prototip de la dona infidel del dinou, que no es resigna al seu rol subsidiari, i enceta un cam de reivindicaci que aqu passa per la violncia. La Lady Macbeth de Shakespeare s una cobdiciosa conspiradora en lentorn de la cort reial que arrossega al seu dubitatiu marit per la pendent del crim per assolir el poder absolut del regne.

Per aquesta Lady Macbeth, igualment prfida, s aqu una dona esclavitzada en un entorn domstic, part duna societat estratificada i patriarcal, que vol desfer-se dels entrebancs que limpossibiliten per gaudir de lamor i la passi que sent envers el seu amant. Preval un rerefons de component ms romntic i passional, que mena vers la progressiva transformaci duna dona innocent i obedient en una dona guerrera, que vol assumir un paper dirigent en la seva vida, encara que passi pel cam de lassassinat.

Cineasta debutant, provinent del teatre, Oldroyd imprimeix un to auster, espart, abstracte quasi, que treu un profit immens dun minimalisme i una geografia despais buits en la casa pairal. Una realitzaci on predomina una evident sensaci destatisme i de rigidesa, grcies a plans fixos i moments quiets, que li escau dall ms b a un film datmosfera tancada i claustrofbica.

Pellcula dinteriors que juga tamb la carta duna ambientaci rural, que apareix ferstega i salvatge, encomanant-se tamb de lambient opressiu i asfixiant de la atmosfera de la casa, entre murs. En aquest marc natural del camp britnic, aix com lpoca reflectida, segle XIX, la seva visceral i trastornada histria romntica ens condueix tamb al clima melodramtic, enterbolit i malalts de Cims borrascosos dEmily Bronte.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 648

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

5 de maig de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small