cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FRACTURA IRREPARABLE

Debut en la realitzaci cinematogrfica del fams actor escocs Ewan McGregor -Trainspotting (1996) o Big Fish (2003)- que sestrena amb aquesta adaptaci de la novella homnima de Philip Roth, Pastoral Americana, pellcula que, dalytra banda, ja es va poder veure en la Secci Oficial del Festival de San Sebastin. Ewan McGregor es reserva tamb un dels papers principals en la funci, el del pare protagonista, Seymour Levov El suec, feliment casat amb Dawn Dwyer (Jennifer Connelly).

Junts formen la parella ideal, perfecte, una parella envejada i admirada en el context eufric dels anys esplendorosos de la postguerra americana. Duna banda, Levov s una glria de linstitut, un esportista reputat, i un heroi de guerra tamb, que continuar el negoci familiar de fabricant de guants de pell per a senyores. I de laltra costat, Dawn ha estat una reina de la bellesa, ara mestressa de cases, el complement adient per a un exits home de negocis.

La histria daquesta famlia est narrada mitjanant un gran flashback a partir duna trobada de vells amics, en qu un personatge ali a la vida del matrimoni Levov, Nathan Zuckerman (David Strathairn) rememora la figura llegendria de Levov el suec i la seva dissort posterior. I s que la desgraciada existncia del matrimoni arrencar amb la intrusi de la histria i la poltica en les seves vides. Lagitaci social del moment contra la guerra del Vietnam o lescndol de les mentides de Nixon, afectar de manera irresoluble a la famlia, ja que la seva filla adolescent, Mary (Dakota Fanning), es veur arrossegada pels moviments contestataris, convertint-se en una activista revolucionria.

Una fractura que esberlar per sempre ms aquesta famlia modlica. La dissoluci dels llaos familiars va ms enll de la simple dissidncia adolescent, que sempre posa contra les cordes les famlies, ja que en aquest cas les accions violentes associades a la filla trencar la famlia. Una trencadissa que far inviable la recomposici, una destrossa que, de retruc, s tamb la que viur el propi pas. Una obra de gran simbolisme sobre una dcada maleda que comportar la prdua de la innocncia, la dels adults i els joves, i la de la mateixa naci americana.

Per a aquesta gran tragdia americana, veiem un esforat McGregor al capdavant de la direcci impotent per abastar el seu abast, ja que li queda una pellcula plana, encartonada. McGregor tamb ho intenta assumint un paper arriscat, el dhome madur, el pare patidor, aclaparat per uns esdeveniments que no pot entendre ni concebre, per sembolica en un registre dramtic que el supera. Pastoral americana s un autntic drama familiar que hauria de resultar trasbalsador, feridor, per que es queda a mig cam. Bones intencions i resultats discrets.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 1386

Una notcia de Joan Millaret Valls

9 de juny de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small