cinema catal� . caT
Notícies anteriors
RECELS ENVERS ELS FORANS

Llega de noche, la segona pellcula de Trey Edward Shults desprs de Krisha (2015), aconsegueix aportar personalitat i distinci a un registre com s el gnere supervivencialista i post-apocalptic assentat sobre el motiu angoixant del virus mortal que sescampa arreu. La pellcula sobra amb lajusticiament i enterrament dun membre infectat duna famlia, atrinxerada en una casa de fusta en la profunditat del bosc. En aquest grup redut, el lideratge va a crrec de Paul (Joel Edgerton), que es desviu per protegir la seva dona, Sarah (Carmen Ejogo) i el fill adolescent, Travis (Kelvin Harrison Jr.)

Un film que explota molt b la vessant claustrofbica, prcticament tota rodada en interiors, encomanat una atmosfera desassossegadora al focalitzar latenci en larribada duns visitants, una nova famlia, que arriben empesos per la desesperaci que comporta la urgncia dels aliments. Aix confronta a la famlia protagonista receptora al dilema de lacolliment, permetre lentrada solidria dels nouvinguts, possibles portadors del virus letal que infecta les persones.

Aquests recels, dubtes i desconfiana aporten uns bons ingredients de thriller psicolgic, amb la intriga sobre la identitat dels personatges que provenen de lexterior, sobre la seva perillositat o innocncia, que plana per la superfcie del film en tot moment. En el film hi juga tamb un paper cabdal lactitud de Travis, confinat a una vida solitria, atrapat en aquest allament, encuriosit pels estranys, i que es veu aclaparat per visions, una espcie de somnis premonitoris.

Un film que es colloca lluny dels films dadolescents, de lefectisme primari, amb una situaci pertorbadora subratllada tamb simblicament a travs de la presncia dun quadre penjat en la casa, El triomf de la mort de Peter Bruegel el Vell, perfecta metfora del clima extrem del film. Un genu film de terror fet amb baix pressupost, en un format de cinema independent, i amb un plantejament conceptual de mnims elements. Un film dausteritat formal espartana en qu tot gira sobre una idea, tan insistent com angoixant, la por al contagi, associat al risc del foraster enmig del difcil cam de la subsistncia en precarietat absoluta.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 607

Una notcia de Joan Millaret Valls

7 de juliol de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small