cinema catal� . caT
Notícies anteriors
IDENTITATS TRENCADES

El amante doble de Franois Ozon, inspirada en la novella "Vides bessones" de Joyce Carol Oates, sota el pseudnim de Rosamond Smith, ens presenta a la jove ex-model Chlo (Marine Vacth), un personatge trencat, carn de divan de psiquiatre. Una jove solitria, tan atractiva com vulnerable, que inicia tot seguit una relaci amb el seu terapeuta, Paul (Jeremie Renier).

Per lequilibri i la estabilitat guanyada amb Paul desemboca aviat en una relaci triangular ben retorada. Chlo viur escindida entre dos homes, el seu marit i el germ idntic daquest - interpretats ambds pel mateix actor, Jrmie Renier daqu neix precisament el ttol original del film amb una jove dividida entre els dos germans bessons i psiquiatres, aparentment barallats, i de carcter i maneres antagniques.

Ozon difumina els contorns de la verdadera naturalesa psquica de la noia en una atmosfera presidida per la sospita i lambigitat. Un clima denrariment general que compta amb una elegant i sumptuosa posada en escena, recolzada tamb en lactuaci daquest personatge femen increble i magntic, que desprn tant erotisme com torbaci, traspuant una vida trastornada.

La realitzaci de Ozon ens deixa una pea hipntica, en qu lespectador queda atrapat tant en la teranyina mental de Chlo com en les prpies imatges, amb moments que multipliquen a la protagonista grcies a ls de miralls. O la rellevncia que pren el mateix treball de la noia en un museu dart modern, en qu ella apareix integrada en el mobiliari, com mimetitzada en lentorn, en qu lart abstracte esdev tamb un espai buit amb unes formes exposades inconcretes, marc propici pel sorgiment de malsons, gestaci de terrors.

Aquesta trama enrevessada resulta un laberint perfecte per on deixar-se perdre. I Ozon ho fa adoptant el format dun film dintriga psicolgica, on conviuen les obsessions i les ombres del dubte darrel hitchcockiana, per posat al dia pel to ms malalts i pervers de David Lynch. Per on perviuen tamb imatges extretes directament del cinema de por de Polanski, concretament La semilla del diablo, ja que lingredient fantstic esdev tamb un ingredient nuclear en el film. La invocaci polanskiana es fa a travs de cites i instants, ms enll de lanalogia de rostres i pentinats que es produeix entre Chlo i el personatge interpretat per Mia Farrow al film de Polanski.

El film dOzon recupera en un paper secundari a Jacqueline Bisset i ens deixa un treball doble extraordinari de Jrmie Renier, que roda per tercera vegada amb Ozon. Per sobretot sens permet redescobrir a Marine Vacth, una actriu que repeteix amb Ozon desprs de Joven y bonita (2013), regalant-nos un paper digne delogi mentre sexhibeix com un autntic animal cinematogrfic.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 526

Una notcia de Joan Millaret Valls

14 de setembre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small