cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LENTUSIASME DEL CINEMA ES PROPAGA EN EL 65 FESTIVAL DE SANT SEBASTI GRCIES A THE DISASTER ARTIST

The Disaster Artist de James Franco ha portat a la pantalla del 65 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti la rauxa descontrolada de fer cinema dun cineasta debutant com Tommy Wasseau sense cap mena de preparaci ni talent i moltes nfules de director. Lamor pel cinema es transmet tamb en un altre film seleccionat, Le lion est mort ce soir del japons Nabuhiro Suwa per des dun punt de vista ms cndid i naf quan escull un grup de nanos que filmen la seva primera pellcula servint-se dun actor veter, Jean (Jean-Pierre Lieud), qui en una pausa dun rodatge ha decidit visitar la casa abandonada de lnica dona que va estimar en vida. Ms enll daquestes propostes cinfiles, la secci oficial ha deixat una interessant e irregular proposta sobre la controvertida qesti de la immigraci en el teixit social alemany a Beyond Words d Urszula Antoniak.

Cinefgia

El popular actor nord-americ James Franco dirigeix, produeix i interpreta el divertit film The Disaster Artist a partir de la figura del cineasta Tommy Wiseau (James Franco) - cineasta dorigen incert i edat dubtosa, responsable de la pellcula fallida i calamitosa The Room (2003) que, no obstant, ha esdevingut un ttol de culte des de la seva desastrosa estrena. Un film cinfil que salimenta de la mateixa historia del cinema recent, a partir tamb del text autobiogrfic dun actor que va participar en lesmentat film, Greg Sestero, mentre ressegueix les passes dun altre film essencial sobre pssims directors i les seves desgraciades pellcules, cas de Tim Burton amb el seu film homenatge al cineasta Ed Wood.

En el seu primer tram s una pellcula damics que intenten obrir-se cam com a actors en el mn teatral sense xit i desprs el film es transforma en cinema dins del cinema quan enfilen el cam de Los Angeles per conquerir la meca del cinema. La pellcula transmet lentusiasme pel cinema, les ganes i la illusi de dur a terme la teva pellcula, a mesura que es reprodueix el propi rodatge de The Room, buscant el mimetisme en moltes ocasions. Ens trobem enfront duna bona comdia, amb moments divertits, que compta amb un treball esplndid del mateix James Franco, encara que sobreactuat en alguns moments, per perfecte en el seu accent mancat de registres dramtics aix com en els nefands atributs interpretatius. James Franco est acompanyat en el repartiment pel seu germ Dave Franco en el paper del coprotagonista, actor i amic de Tommy, o lactor de comdia Seth Rogen que figura com a membre de lequip tcnic.

Identitat problemtica

Beyond Words, la quarta pellcula de la cineasta polonesa Urszula Antoniak, retrata un jove advocat dxit a Berlin, Michael, perfecte estndard de lalemany ari, prototip de lxit social, que comparteix despatx amb un altre jove advocat i company, Franz. A partir de la reaparici de la figura del pare polons de Michael, a qui creia mort, i amb qui comparteix estada per uns dies, el jove advocat comena a qestionar-se el seu paper quan afloren les seves autntiques arrels. En el seu joc de les aparences, amb lestudiada simulaci del perfecte alemany, Michael corregeix meticulosament ls de la llengua alemanya per esborrar qualsevol deix que delataria la seva estrangeritat.

Finalment es revela la seva condici dimmigrant, com un pecat original el qual volia amagar. Aquest conflicte didentitats es veu pronunciat des del moment, tamb, que el seu bufet assumeix la defensa dun refugiat afric que reclama els seus drets de ple dret en la societat alemanya dacollida. Destaca en el film lestilitzat s duna fotografia en blanc i negre molt contrastada a crrec de Lennert Hillege que treu profit despais freds i buits que adquireixen un to dur i sinistre. El discurs evident del film sobre la identitat individual esdev massa conceptual, af amb el concepte visual del film, i se li demanaria potser una mica ms de clarividncia i aprofundiment.

Notcies - Cinema Catal . NET
James i Dave Franco presentan la pellcula The Disaster Artist a Sant Sebasti

lectures: 576

Una crnica de Joan Millaret Valls

29 de setembre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small