cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SANT SEBASTI CORONA LA COMDIA THE DISASTER ARTIST DE JAMES FRANCO

La comdia ambientada en el mn del cinema de lactor i director James Franco, The Disaster Artist, sobre el rodatge de la pssima pellcula The Room de Tommy Wiseau, ha guanyat la Conxa dOr del 65 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti 2017. El jurat oficial presidit per John Malkovich va atorgar el mxim guard a aquesta pellcula nord-americana, protagonitzada pel mateix James Franco, contravenint alguns tpics establerts de que una comdia resulta poc premiable en el cor dun festival de cinema de primer ordre. Un certamen en el qual cal recordar que es va seleccionar tamb a concurs una altre comdia com Cest la vie del tndem francs dxit format per Eric Toledano i Olivier Nakache.

Una de les cintes beneficiades en el palmars final va ser el slid melodrama social sobre una jove mare prostituta que ha de sobreviure com pot a Alanis de la directora argentina Anah Berneri que va obtenir la Conxa de Plata a la Millor Direcci . La lluita daquesta mare coratge pe vncer tota mena dobstacles desprs de ser expulsada del seu pis pel seu proxeneta a conseqncia duna acci policial ha servit tamb perqu la seva protagonista, Sofa Gala, semporti la Conxa de Plata a la Millor Actriu . En aquesta categoria de millor actriu es va atorgar una Menci Especial a la protagonista de la cinta franco-belga Ni juge, ni soumisse del tndem de documentalistes Jean Libon i Yves Hinant, la jutgessa dinstrucci Anne Gruwez, un personatge singular i magntic en qu ella sinterpreta a s mateixa.

La Conxa de Plata al Millor Actor va ser pel protagonista de la pellcula romanesa Pororoca de Constantin Popescu, Bogdan Dumitrache, que interpreta un pare patidor i desesperat fins al llindar de la bogeria a la recerca de la seva filleta desapareguda en un parc en un assolellat mat destiu. El Premi Especial del Jurat es va concedir a la pellcula basca Handia del tndem constitut per Jon Garao i Aitor Arregi que transformen una histria real dun basc gegant en una mena datractiva llegenda. El Premi del Jurat al Millor Gui va recaure en el film de largent Diego Lerman Una especie de famlia grcies a una histria del mateix director coescrita amb Mara Meira sobre una doctora argentina que viatja a lArgentina rural per aconseguir ladopci dun nad enfrontant-se a tota mena de contratemps insospitats. I el Premi a la Millor Fotografia va reconixer lesplndida feina de Florian Ballhaus pel darrer i esplndid film a concurs, The captain de lalemany Robert Schwentke, la salvatge i cruenta pellcula sobre un escamot alemany els ltims dies de la II G.M.

Notcies - Cinema Catal . NET
James Franco amb la Conxa dOr

lectures: 595

Una notcia de Joan Millaret Valls

2 d'octubre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small