cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA FANTASIA DARREL SOCIAL JUPITERS MOON DE KORNL MUNDRUCZ GUANYA EL 50 FESTIVAL DE SITGES


El cineasta hongars Kornl Mundrucz ha triomfat en el 50 Festival de Sitges grcies a la faula distpica Jupiters Moon sobre la situaci dun refugiat siri malferit que descobreix la seva ingravidesa al poder levitar sense causa aparent. Les escenes antolgiques del refugiat Aryan flotant en diversos moments ha fet que aquesta cinta fos mereixedora del Premi als millors efectes especials pel bon fer de Ferenc Dek. La victria de lhongars Mundruzc en el palmars final sha vist amplificada tamb al veures homenatjat en el certamen catal amb lentrega un dia abans del guard La mquina del temps.

Laltra gran cinta vencedora del Festival de Sitges ha estat Thelma del dans Joachim Trier a lobtenir el Premi Especial del Jurat, el Premi al Millor gui pel mateix Trier, associat al guionista Eskil Vogt, i finalment, el Mlis dArgent a la millor pellcula. Es tracta duna torbadora i atmosfrica cinta sobre els poders paranormals duna adolescent que pateix atacs, aparentment, epilptics, just quan desperta abruptament el desig sexual al sentir-se atreta per una companya en el campus universitari. Una tan glacial com potent pellcula que esbossa una adolescncia complicada, a remolc dun passat trbol i traumtic, en qu la noia es veu sotmesa a una educaci religiosa cristiana ortodoxa i dominada pel seu pare, metge que sencarrega alhora del propi tractament de Thelma.

Altres premiats

El jurat ha concedit el Premi a la millor direcci a la francesa Coralie Fargeat pel seu film de debut Revenge, una potent aventura dacci a travs de la sagnant revenja duna dona, Jen (Matilda Lutz), contra els tres homes amb els quals havia de conviure en el desert. La brutalitat i la tensi del daquest film ha fet que fos mereixedor tamb del Premi Citizen Kane a la millor direcci novell. Una altre histria sobre revenges protagonitzades per dones ha aconseguit el premi a la millor interpretaci femenina per Marsha Timothy en el film indonesi Marlina the Murderer in Four Acts, film que combina el format road movie amb una esttica de western en qu lactriu interpreta una dona vdua que enceta una despietada venjana contra un grup dhomes que shan proposat violar-la.

Daltra banda, la millor interpretaci masculina ha estat entregada a Rafe Spall per The Ritual del britnic David Bruckner, qui interpreta un home assetjat pel sentiment de culpa de no haver salvat el seu amic mort durant un atracament en un supermercat. Aquest penediment es materialitzar enmig duna cinta de supervivncia grupal en uns boscos nrdics que amaguen una presncia diablica de caire ancestral que li fa reviure la seva experincia passada entre malsons i escenes de terror.

Pel que fa el guard a la millor fotografia ha recaigut en la formidable feina dAndrew Droz Palermo a A Ghost Story del nord-americ David Lowery. Un film de gran fora suggeridora que dona una bona rebolcada al cinema efectista de fantasmes, aqu ssers que sarrosseguen desma, com nimes en pena, atrapats en les seves cases. Els mrits inqestionables daquest film shan vist acompanyats del Premi del Jurat Jove .

I el gran premi del pblic ha estat per la imaginativa i divertida comdia Matar a Dios dAlbert Pint i Caye Casas, tndem de cineastes premiats doblement grcies al seu curtmetratge a competici, R.I.P. Per acabar, una de les grans favorites, The Killing of Sacred Deer del grec Yorgo Lanthimos, sha hagut de conformar amb el Premi de la Crtica Jos Luis Guarner, premi ex-aequo juntament amb la cinta brasilera As boas maneiras de Juliana Rojas i Marco Dutra.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula Jupiters Moon

lectures: 555

Una notcia de Joan Millaret Valls

16 d'octubre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small