cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SECRETS RERE LA PORTA

Lestrena de lambiciosa coproducci internacional El secreto de Marrowbone, debut en el llargmetratge del reputat guionista de films dxit mundial de Juan Antonio Bayona com El orfanato o Lo imposible, Sergio G. Snchez, explota sense massa esma el model de les cases encantades. El punt de partida s una famlia anglesa fugitiva que troba el refugi i lanhelada harmonia en una nova casa als Estats Units, canviant el seu cognom habitual pel de Marrowbone, el nom de la mansi.

Per aleshores la trama deixa el grup de germans retinguts en aquesta casa allada desprs de la mort de la mare, una defunci que amaguen a tothom per preservar la propietat de la casa, mentre el germ gran s lnic que pot sortir a lexterior quan vol, en direcci cap al poble, on es fa amic duna jove bibliotecria, Allie (Anya Taylor-Joy).

Els germans viuen assetjats per temors del passat que tenen alguna cosa a veure amb la figura del pare, i que es manifesten a travs dels recursos habituals del gnere de cases habitades per fantasmes, com grinyols de portes, miralls coberts amb llenols, ensurts i efectes paranormals. En aquesta situaci sesbossa un retrat grupal de nens orfes, confrontant la seva innocncia a les seves pors, que viuen tenallats per un secret esglaiador que sembla amagar-se en els foscos racons dunes golfes tapiades.

Al capdavall, El secreto de Marrowbone, el seu repartiment internacional, el seu pressupost daltura, lampullosa banda sonora o la concepci visual dautntic luxe, no sn prou suficients per construir un slid relat fantstic. Predomina la sensaci dun malaguanyat film datmosfera gtica ambientat en un casalot atrotinat que acaba servint-se dun buit en la narraci per replantejar, de forma enganyosa, les imatges que hem vist, apuntant-se a la efectista moda dels trucs narratius a la recerca de la sorpresa que deixi al pblic atnit.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 599

Una crtica de Joan Millaret Valls

27 d'octubre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small