cinema catal� . caT
Notícies anteriors
NIMES EN PENA

A Ghost Story del nord-americ David Lowery arriba a la nostra cartellera immediatament desprs de ser avalada en el 50 Festival de Cinema de Sitges grcies al Premi a la millor fotografia per a Andrew Droz Palermo i el Premi del Jurat Jove. David Lowery repeteix de nou amb els actors Casey Affleck i Rooney Mara - protagonistes del seu anterior treball En un lugar sin ley - per parlar de la mort dun msic (Casey Affleck) en un accident de cotxe i com lesperit daquest retorna a casa, ara tapat amb un llenol, per romandre al costat de la seva estimada (Rooney Mara), aclaparada pel dolor i la tristesa, i poder consolar- la.

El noi sha convertit en un espectre que deambula sense sentit ni enteniment per la casa, esperant infructuosament el retorn de la seva parella quan finalment es muda de casa, trasbalsat per la desaparici irreparable de la seva estimada, incapa de capir tot el que est succeint. En realitat viu atrapat en lhabitacle, condemnat a ser un trist habitant solitari, impedit dabandonar el seu lloc, un receptacle que desprn sensacions despai tancat i infranquejable, sentiments subratllats tamb per un inusual format cinematogrfic de pantalla quadrada.

Aquest fantasma s una nima en pena que vagareja en una casa buida o que es limita a observar i contemplar als nous inquilins que lloguen la casa. La soledat i el desconcert del fantasma es veu reflectida tamb en un altre fantasma, criatura rfena com ell, que habita la casa vena, com si fos el reflex dun mateix en un mirall.

Evidentment, A Ghost Story no s un film de por a ls ja que es desentn dels tics habituals del gnere i, quan aquests sn utilitzats, ho sn de manera senzilla, ben minimalista. s una manera de desconstruir els codis genrics dels films de fantasmes generant alhora una simplicitat que, per moments, desvetlla ressons daquell film inclassificable de Sergio Cabellero, Finisterrae (2010); encara que el film de Lowery expulsa del seu film qualsevol rastre de lhumor surrealista de Cabellero.

El fantasma de Lowery traspassa el temps i sobreviu a les persones, mentre es pauta un discrrer interminable de vida i de mort, com un trajecte cclic, un etern retorn. Un film carregat de lirisme, apostant ms per la allusi que per all explicitat, ms propens als enigmes que a les respostes. Una atmosfrica experincia flmica sustentada en la prctica inexistncia de dilegs, on regnen els silencis, i amb un tempo de plans llargs que la converteixen en una genuna i suggeridora cinta de fantasmes dautor.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 604

Una crtica de Joan Millaret Valls

3 de novembre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small