cinema catal� . caT
Notícies anteriors
A COR OBERT

El sacrificio del ciervo sagrado de Yorgos Lanthimos, premi al millor gui al Festival de Cannes, ens presenta una modlica famlia formada pel cirurgi cardiovascular Steven Murphy (Collin Farrell que repeteix amb Lanthimos desprs de La langosta-), casat amb Anna (Nicole Kidman), i amb dos fills. Per Steven mant una estranya i sinuosa relaci amb un noi, Martin (Barry Keoghan), fill dun pacient mort per culpa duna negligncia mdica de Steven.

Steven sembla haver-se convertit en protector o tutor del noi, prestant-li atenci i estimaci, com una mena dexpiaci de la seva culpa, per el comportament de Martin en prou feina pot dissimular que es tracta duna presncia misteriosa, inquietant, pertorbadora i, profundament desestabilitzadora.

Lambigitat i la incertesa inicial, la manca dun sentit clar del relat, mica a mica es va esvaint per deixar les coses clares. En realitat, el noi esdev una espcie dsser maligne que busca provocar el caos i la desgrcia en la modlica famlia, el noi busca un cstig implacable, que la justcia cega caigui en tota la seva crueltat damunt la famlia, ben b com una plaga bblica.

Un film visualment espectacular, amb un tractament majestus dels espais, que deixa una glida geografia de la buidor. Lanthimos ofereix un treball exquisit en aquesta escenografia de grans i fredes superfcies, com sales i passadissos, i on els personatges semblen perduts i atrapats en aquests entorns desmesurats.

Un film visualment espectacular, amb un tractament majestus dels espais, que deixa una glida geografia de la buidor. Lanthimos ofereix un treball exquisit en aquesta escenografia de grans i fredes superfcies, com sales i passadissos, i on els personatges semblen perduts i atrapats. Entorns desmesurats convertits en autntics paisatges domstics del terror i que sembla remetrens a lhorror i la bogeria que neix a lhotel Overlook en El resplendor (1980) de Stanley Kubrick.

Un film carregat de simbolisme en qu la venjana del noi, la punici extrema, actua com a metfora potent del sentiment de culpa que empaita a Steven. I s que dotat de poders paranormals, sembrant lhorror en la famlia amb un simple gest, el noi arrossega a Steven a un punt sense retorn, un acte sacrificial, lnica i macabre manera de deslliurar-se de la maldat i la ira que plana damunt dell i la seva famlia.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 573

Una crtica de Joan Millaret Valls

30 de novembre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small