cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MATERNITAT DESESPERADA

El cineasta argent Diego Lerman presenta a Una especie de familia una dona bonaerense, la doctora Malena (Brbara Lennie), que anhela amb totes les seves forces aconseguir un fill en adopci duna mare pobre, Marcela (Yanina vila), que ha gestat el fill per encrrec. El film esdev rpidament un melodrama femen, amb una dona confrontada a la maternitat que desplega voluntarisme i determinaci, per desembocar tot seguit en una maternitat problematitzada. I s que ambientada en una zona rural del nord dArgentina, la protagonista quedar atrapada en una teranyina de tripijocs legals i xantatges per aconseguir el nad emparaulat.

Aquesta epopeia per a ladopci es revesteix aix delements de thriller, un cam farcit dentrebancs i ensurts a superar. Malena empren aix un autntic viacrucis, transitant un itinerari errant, en qu ella mateixa es perd geogrficament en la zona, exponent tamb daquesta desorientaci interior. El trajecte de Malena la porta a una crulla vital i personal, aclaparada per dubtes tics i morals, confrontada finalment a la vida dels altres, especialment a la mare biolgica i el seu entorn de misria i necessitat.

Una especie de famlia s una pellcula acurada, feta amb gust, de bona factura, i que sap treure profit de lentorn fsic, deixant pel final un esplndid desenlla, carregat de sentit, en qu torna a incidir en el paper de paisatge com a metfora final. Per el director de films com La mirada invisible (2010) o Refugiado (2014) no aconsegueix bastir un potent i perdurable melodrama sobre els revessos duna maternitat desitjada.

Per a aquesta lloable missi, Diego Lerman compta amb una actriu prodigiosa, Brbara Lennie, per ella quedar sobreexposada a un paper, tant fet a mida, que lacaba encotillant, el rol de donar trencada, de mare frustrada. Finalment, tant ella com la pellcula en el seu conjunt, es veuen desbordats per una tendncia a lexcs, presoners duna certa desmesura, vctimes dun gui que en algunes fases es descontrola per virar vers el tremendisme.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 515

Una critica de Joan Millaret Valls

15 de desembre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small