cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CINEFGIA

El popular actor nord-americ James Franco dirigeix, produeix i interpreta el divertit film The Disaster Artist servint-se de la figura del cineasta Tommy Wiseau, cineasta dorigen incert i dedat dubtosa, responsable de la calamitosa pellcula The Room (2003) que, no obstant, ha esdevingut un ttol de culte des de la seva estrena. The Disaster Artist, Conxa dOr del 65 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti, porta a la pantalla la rauxa descontrolada de fer cinema daquest cineasta debutant, absolutament mancat de preparaci ni talent, i amb moltes nfules de director.

Es tracta dun film cinfil que es nodreix de la intrahistria del cinema recent a partir del text autobiogrfic de lactor Greg Sestero, coescrit amb Tom Bissell. James Franco ressegueix aqu el cam traat per un altre film essencial sobre pssims directors i les seves desgraciades pellcules, cas de Tim Burton amb el seu film homenatge al cineasta Ed Wood (1994)

En el seu primer tram, "The Disaster Artist" s una pellcula damics que intenten obrir-se cam artstic com a actors en el mn teatral. Quan lxit no els somriu, el film es transforma aleshores en cinema dins del cinema, ja que ambds enfilen el cam de Los Angeles per conquerir la meca del cinema. A partir daqu la pellcula sencomana de lelogis amor pel cinema i transmet tot lentusiasme, les ganes i la illusi de dur a bon port els somnis ms anhelats, rodar una pellcula.

La pellcula de James Franco descriu la irrupci duns outsiders en els engranatges de Hollywood i com aquest cam a la glria els porta al fracs. Durant el procs del rodatge de The Room s quan el film aconsegueix els seus millors moments. Buscant el mxim mimetisme, copiant escenes i calcant moments, sassoleixen els instants ms tronxants, posant al descobert la ineptitud dun maldestre Wisseau tan com a cineasta i com a actor.

Ens trobem enfront duna ben recomanable comdia que compta amb un treball esplndid del mateix James Franco, que tot i que sobreactuat en alguns moments, resulta perfecte en el seu accent mancat de registres dramtics aix com en els nefands atributs interpretatius de Wisseau. En aquesta simptica cinta de personatges tan pattics com entranyables, James Franco est acompanyat en el repartiment pel seu propi germ, Dave Franco, en el paper del coprotagonista, actor i amic de Tommy, Greg Sistero.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 533

Una crtica de Joan Millaret Valls

31 de desembre de 2017


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small