cinema catal� . caT
Notícies anteriors
VINDICACI DESTRUCTORA

El cineasta britnic Martin McDonagh, responsable de sorprenents i atpics films com Escondidos en Brujas (2008) i Siete psicpatas (2012), burxa ara a "Tres anuncios en las afueras" en el subsl duna trama policaca ambientada en una petita localitat de lestat de Missouri per fer emergir la pitjor cara de la noble lluita que engega la seva protagonista principal, Mildred Hayes (Frances McDormand).

Mildred inverteix tots els seus estalvis en penjar tres cartells, amb textos diferents, en tres tanques publicitries en la carretera daccs del poble, per denunciar la incompetncia e inoperncia del sheriff local, William Willoughby (Woody Harrelson), que encara no ha fet cap detenci ni ha resolt el cas de la violaci i assassinat de la filla de Mildred, el cadver de la qual desprs va ser cremat.

Aquesta histria de dolor i de splica de justcia per reclamar l engarjolament del culpable de lesgarrifs crim, i que es presenta sota el paraiges del thriller, es transforma en un policac progressivament demencial, entelat per una revenja vindicativa a crrec de Mildred. I la presncia dun humor negre, tan incisiu com corrosiu, fa que rpidament es desbordin tamb els contorns del gnere, ara sota un verns de comdia trgica presidida tant pel patetisme dels seus personatges com per labsurditat dels seus comportaments forassenyats i rancorosos.

La venjana encegadora de Mildred s fruit dun ressentiment feridor, una aplicaci de la mxima de lull per ull per satisfer els impulsos primers, els baixos instints. I tota la simpatia del pblic, solidari amb la creuada duna genuna mare coratge, sacaba problematitzant i diluint, ja que el personatge, al portar la seva missi punitiva a lextrem, esdev cada cop ms un personatge obsedit fins al llindar de la psicopatia.

McDonagh, possedor duna mirada descreguda, destrossa aix les cartes de la identificaci o el rebuig del pblic envers els personatges al fer-los irreconeixibles a mesura que la trama avana, es recargola, i senverina. Els personatges plans, estereotipats, presentats dun bell inici, ara resulten ms polidrics i gens difans. s una altre manera de subvertir els codis, desfent prejudicis i trencant esquemes.

El film de McDonagh deixa un treball actoral prodigis encapalat per una extraordinria Frances McDormand de gestualitat tensionada i nervis trencats que lha fet guanyadora del Globus dOr a la millor actriu. McDormand est secundada, entre altres, per Sam Rockwell, una mena de desgraciat psicpata policial, una ment tan trastocada com digne de llstima - guanyador del Globus dOr a millor actor secundari. Tamb ofereix una excellent feina descriptura del mateix cineasta McDonagh, amb un gui millimtric i precs, lengranatge dun perfecte detonador explosiu - i que ha estat mereixedor del Globus dOr al millor gui.

Tres anuncios a las afueras - film reconegut com a millor pellcula de drama en els recents Globus dOr i ferma candidata amb aspiraci de premi a la propera cerimnia dels Oscar - s una stira endimoniada, una farsa desencisada, que funciona a tot drap, sense un moment de respir. Entre rialles i a cops desclafits, el film ens parla duna Amrica profunda descomposta i sense remei, que no deixa marge per a la pietat ni lesperana.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 522

Una crtica de Joan Millaret Valls

15 de gener de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small