cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ATRAPATS EN EL BUIT DE LA SEPARACI

La pellcula inaugural del 65 Festival de Cinema de Sant Sebasti "Inmersin", coproducci internacional dirigida pel reputat cineasta alemany Wim Wenders, arriba finalment a les nostres cartelleres. Es tracta de ladaptaci cinematogrfica duna novella del periodista J. M. Ledgard al voltant duna histria sobre lamistat i lenamorament de dos persones a partir dun encontre casual en la costa normanda, lenginyer hidrulic James More (James McAvoy) i una biomatemtica que estudia les zones abissals de loce, Danielle Flinders (Alicia Vikander).

Per lamor cimentat en aquest llogarret idllic de la costa francesa es trencar quan queden separats irreversiblement al no poder-se comunicar ms ja que ell s empresonat pels gihadistes en una missi a lfrica en la seva condici dagent secret expert en terrorisme islamista. I aqu Wenders construeix un poema romntic sobre lamor desgraciat, els amants que no es troben, i ho fa banyant-ho en una ptina de misticisme. Una histria que es vol sublim, intentant conjugar moments de lirisme i bellesa estetitzant amb ingredients de reflexi sobre terrorisme i ecologisme, per que no acaba mai de commoure per la tendncia a la redundncia.

El martirologi del noi, un cos torturat i vexat en mans de lorganitzaci Isis a Somlia, semparenta amb el neguit i la por de la noia davant el risc de morir en una de les seves immersions marines en el desconegut. Dues histries paralleles damants dissortats en la distncia atrapats ambds en el buit del dolor, un en la foscor de la cella i laltra en la tenebra submarina, que deixa malauradament la impressi duna tant inflamada com vcua pellcula romntica.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 477

Una crtica de Joan Millaret Valls

6 d'abril de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small