cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TOT A PUNT PEL 2 FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE BARCELONA-SANT JORDI 2018

Entre el 20 i el 27 dabril tindr lloc la 2a edici del BCN Film Fest- Festival Internacional de Cinema de Barcelona Sant Jordi i, com en ledici passada, les projeccions tindran lloc en els cinemes Verdi de la capital barcelonina. La pellcula inaugural ser La sociedad literaria y el pastel de piel de patata del cineasta britnic Mike Newell, a partir de la novella homnima de Mary Ann Shaffer. s una histria romntica sobre una escriptora que descobreix un bon motiu per escriure la seva propera obra grcies a una carta dun desconegut, provinent duna petita illa anglesa ocupada pels nazis durant la II G.M. Aquest film interpretat per Lily James, Michiel Huisman, Tom Courtenay o Matthew Goode, comptar per la projecci amb la presncia del director britnic que acudir a la ciutat comtal per presentar el seu film, tot coincidint amb lestrena simultnia al Regne Unit.

Una Secci Oficial plena dhistria i literatura

La Secci Oficial intentar teixir complicitats amb la festa del llibre de Sant Jordi i ofereix una extens panorama de films en qu aquests interactuen principalment amb la literatura i la histria. Conv destacar Mary Shelley de la directora Haifaa Al-Mansour (La bicicleta verde), un biopic de lautora de la immortal novella Frankenstein, Mary Shelley, i centrat en la relaci amb el seu home, el poeta romntic Percy Shelley, interpreta per Elle Fanning, Bel Powley, Maisie Williams o Stephen Dillane.

Tamb participa a competici el film de caire histric El escndalo Ted Kennedy de John Curran en qu es retrata un dels majors escndols poltics de la recent histria dels Estats Units. Es tracta del cas del germ petit dels Kennedy, el senador Ted Kennedy (Jason Clarke), que va perdre qualsevol opci doptar a la Casa Blanca desprs de maquillar els detalls dun accident de cotxe que va patir sortint duna festa lany 1969.

Una altra proposta de caire histric s el film 7 das en Entebbe de Jos Padilha sobre els fets ocorreguts a la ciutat ugandesa del ttol lany 1976. Es tracta dun episodi sobre lintent israeli dalliberament dels dos-cents hostatges dun avi dAir France que havia sortit de Tel-Aviv amb destinaci Pars i que va ser segrestat per un comando format per dos palestins i dos militants dextrema esquerra alemanys. Aquest film, protagonitzat sobretot per lactor Daniel Brhl i lactriu Rosamund Pike, parteix de la recerca periodstica de lhistoriador britnic Saul David, qui ha publicat un llibre sobre la qesti amb el mateix ttol del film.

Presncia de cinema catal

Al BCN Film Fest hi haur espai tamb pel cinema catal, repartit en diverses seccions del festival, on entre altres propostes es podr gaudir del darrer treball del director barcelon Dani de la Orden, El millor estiu de la meva vida, amb Leo Harlem, Toni Acosta, Maggie Civantos o Alejandro Serrano. El director dxits com Barcelona, nit destiu i Barcelona, nit dhivern ofereix en la secci Cinema amb Grcia una comdia sobre un pare i el seu fill de 9 anys en qu el progenitor ha de fer realitat una promesa complerta prcticament irrealitzable.

En la mateixa secci Cinema amb Grcia sexhibir el primer llargmetratge de la realitzadora andalusa, i formada a lESCAC, Marta Daz, Mi querida cofrada on Gloria Muoz interpreta una malaguenya de mitjana edat que est a punt de convertir-se en la primera dona a presidir la seva confraria. Mentre que a Zona oberta, es podr disfrutar de la tv movie de Joel Joan per TV3, El nom, una comdia sobre els conflictes que pot generar lelecci del nom dun nen entre una colla damics, amb el mateix Joel Joan dintrpret, i acompanyat de Sandra Moncls, Xavi Mira, Mireia Piferrer o Sergi Valls.

Altres seccions

Ms enll de la Secci Oficial, el 2 Film Fest Bcn ofereix altres espais que cobreixen una variada oferta cinematogrfica. Hi haur un apartat amb films sobre pintura que toquen figures com Caravaggio, Goya o Vicent Van Gogh, un petit rac pel cinema infantil o un parell dhomenatges flmics a El cartero (y Pablo Neruda) (1994, Michael Radford) o El vuelo de la paloma (1989, Jos Luis Garca Snchez).

Entre aquestes seccions complementries no es pot passar per alt Imprescindibles, dedicat enguany a recuperar films en pantalla gran dun cineasta extraordinari, Ingmar Bergman, amb films com El manantial de la doncella (1960), Sonata de otoo (1978) o Fanny and Alexander (1982). Podeu trobar ms informaci com horaris, preus i abonaments a www.bcnfilmfest.com.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell del Festival

lectures: 511

Una notcia de Joan Millaret Valls

17 d'abril de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small