cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS PROSCRITS

Desprs de Fantstico Sr. Fox (2009), el cineasta nord-americ Wes Anderson repeteix en el cinema danimaci tradicional stop motion amb "Isla de perros". Aquest cineasta entregat a la comdia estrambtica i als personatges excntrics retorna als ninots, com un illustrador, un titellaire. I es serveix danimals amb propietats antropomrfiques per esbossar amb originalitat i creativitat una inimitable pellcula futurista, un film danticipaci dordre distpic.

Ens trobem amb una societat regentada per un tir de tics feixistes, el major Kabayashi. Un poder que venera als gats i persegueix els gossos malalts, afectats per diferents patologies, que sn desterrats a una illa plena descombraries. En aquest immens abocador de deixalles els gossos han de sobreviure com poden, lluny dels seus propietaris. Els gossos protagonistes shan organitzat en una banda canina de proscrits, una raa de desheretats que ha perdut tot el seu status i els seus antics privilegis de gossos de bona famlia.

Per en aquests femer dindesitjables apareix un bon dia un nen japons, Atari, que sha fugat de la societat per desplaar-se a lilla dels gossos exiliats a la recerca de la seva estimada mascota, Spots. En aquest punt, Atari i els seus imprevistos aliats intentar revertir aquest estat de coses amb la collaboraci tamb dun grupuscle de defensors dels animals i opositors al govern que actuen en terra ferma.

Anderson fabrica un film anmal farcit dhumor tendre, a voltes incorrecte, de to desenfadat, i ens deixa una comdia agredola i inusual on regna la candidesa. Tot acompanyant duna de tpica banda sonora de la filmografia dAnderson, amb molta percussi, que avana a un ritme desencaixat, com a batzegades, deixant una estranya i hipntica combinaci dissonant de msica i imatges i que acaba convertint el seu film en tota una experincia snica.

Ens trobem davant dun film fascinant i encisador que transmet tota la calidesa de lanimaci artesanal, on sentona un cant a la camaraderia i es rendeix culte a la llibertat i la tolerncia, tot encotonat enmig dun al potic i meravells de faula. Tamb batega a Isla de perros un manifest deix de japanisme, des dhomenatges a clssics del cinema nip com Kurosawa a fons pintats que recorden lestil pictric del pas, entre altres referncies.

Acabem recomanant, sempre que es pugui, viure i veure el cinema en la seva versi original, ja que en la present ocasi sofereix un suculent atractiu en lapartat de les veus - on els gossos parlen en angls -, veus sovint reconeixibles, pertanyents a actors i actrius com Bill Murray, Edward Norton, Scarlet Johansson o Frances McDormand.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 461

Una crtica de Joan Millaret Valls

20 d'abril de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small