cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FATDIC MAT DE DIUMENGE

Pororoca s la tercera pellcula del realitzador romans Constantin Popescu en qu sexplica el drama del matrimoni Ionescu quan una de les seves filles, la petita Maria, desapareix en un parc pblic un plcid diumenge destiu. Aquest slid i llarg film porta a terme una detallada radiografia de la descomposici de la parella arran dun fet tan traumtic com aquest. I ho fa centrant-se, fonamentalment, en la figura del pare, Tudor paper interpretat per Bogdan Dumitrache en un treball que seria premiat al 65 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti amb la Conxa de Plata al Millor Actor-.

Un progenitor que viu un infern personal aclaparat per la culpa i la responsabilitat dhaver badat durant un rutinari passeig dominical, sotms a la sensaci angoixant dhaver fallat en un instant tan decisiu que, al capdavall, esdevindria transcendental. Un film sobre el patiment i la creixent buidor que sinstalla en el mn daquest personatge torturat que, davant la manca de resultats tangibles de la investigaci policial, comenar a caure en la desesperaci.

Aleshores el film afronta un procs devastador que acaba portant al pare a la pura paranoia, obsedit amb un probable sospits del segrest o assassinat, fruit dunes instantnies preses aquell dia en el parc. Com a Blow up (1966, Michelangelo Antonioni), en qu un fotgraf capta per sorpresa seva una figura sospitosa entre el fullatge dun parc londinenc, el pare Tudor es deixa arrossegar per conjectures fora improbables. Sense remei, Tudor emprn un cam sense retorn que el porta al llindar de la bogeria, i que esclatar en tota la seva virulncia desfermada en la darrera part.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 595

Una crtica de Joan Millaret Valls

31 de maig de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small