cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SUBLIMACI ROMNTICA DEL NAUFRAGI

Tami (Shailene Woodley), una turista, i Richard (Sam Claflin), un expert navegant solitari, es coneixen i senamoren a Tahit, i junts decideixen agafar lencrrec duna parella que han conegut que els demanen que condueixin el seu veler cap a casa, als Estats Units. Per durant la llarga travessia lembarcaci naufraga per culpa duna tempesta huracanada i ambds resten a la deriva en el vaixell en pana durant dies i setmanes.

"A la deriva" s una nova odissea de supervivncia en el mar amb els protagonistes sotmesos als rigors de la soledat martima, incomunicats del mn i al llindar de la desesperaci per culpa de la manca de provisions i all indispensable per a la subsistncia. Lensima prova de la resistncia humana davant les pitjors adversitats i, tamb, la reivindicaci de la voluntat irrenunciable de viure malgrat tots els entrebancs.

Es tracta dun film inspirat en fets reals dirigit per lislands Baltasar Kormkur, cineasta procliu a les aventures cinematogrfiques de caire supervivencialista, tal com ja havia demostrat en una altra histria de supervivncia extrema en alta mar a partir de la vivncia inaudita i autntica dun pescador islands naufragat en un mar glid a The deep (2012). Un format en el qual reincidiria per en un context diferent, lalta muntanya, amb una accidentada escalada a lEverest extreta igualment de la realitat, Everest (2015)

Malauradament, lluny de la nuesa i lenfocament espart de films destillats sobre nufrags solitaris a la deriva com Cuando todo est perdido (2013, J. C. Chandor), A la deriva prefereix jugar la carta melodramtica omplint la supervivncia diria enmig del mar amb flashbacks que recreen la relaci romntica dambds i les passes que els ha portat fins a latzucac actual. Per moments sembla que revivim a travs de la sublimaci romntica lepisodi agnic dels joves enamorats contrariats de Titanic (1997, James Cameron)

El resultat s un relat entretallat, ininterromput a cada moment, que sembla demostrar la impotncia de Kormkur per treure joc de pocs elements, renunciant a les unitats teatrals de lloc i de temps, ingredients que afegirien major dramatisme i intensitat a la histria.

Desprs, A la deriva es serveix de lestratgia dalgun films de nufrags que tiren de la sublimaci del drama tot emprant recursos com la imaginaci o la fabulaci, recursos que disfressen o amaguen labast i la magnitud de la tragdia, per aqu el film de Kormkur tornar a fallar i senfonsa una mica ms, incapa dassolir la fita de films meravellosos, carregats tant de poesia com de dolor i emoci, com La vida de Pi (2012, Ang Lee ) o La tortuga roja (2016, Michael Dudok de Wit).

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 691

Una crtica de Joan Millaret Valls

4 de juliol de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small