cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CORC

Laustrac Michael Haneke retorna a la gran pantalla amb un furibund retrat sobre una famlia burgesa del nord de Frana, a Calais, en qu els seu membres i els actes, quer porten a terme es veuen afectats per una mena de podridura que ho devora tot. Aquesta unitat familiar, un microcosmos tancat, un mn en si mateix, s diseccionat sense anestsia, acarnissadament, com de costum en Haneke.

En una estructura fragmentada, com una pellcula en construcci, els trossos dispersos es van recomponent per acabar conformant un mosaic hum datmosfera asfixiant. El ttol es pot interpretar en clau irnica, consubstancial a lamargor que exhala sempre Haneke o, si cap, es podria veure en clau testamentria. Per al final copsem aquest ambivalent ttol amb tot el seu sarcasme, ja que en aquest trencads hum es retrata una histria desesperada, on predominen els sucides i els assassins compassius.

Entre lampli ventall de protagonistes destaca el paper duna nena que ha patit la mort de la seva mare, previsiblement intoxicada en un sucidi, perfecte exponent duna infncia desgraciada per que, alhora, esdev tamb un retrat esgarrifs de la crueltat infantil. Lactitud daquesta nena, en un paper senzillament prodigis, per altra banda, es veu complementada amb el paper del vell patriarca, conformant tots plegats una genealogia de lhorror.

Destaca un extens elenc conformat per Isabelle Huppert que collabora amb Haneke per quarta vegada-, el veter Jean-Louis Trintignant que repeteix amb el cineasta austrac desprs dAmor(2012)-, Mathieu Kassovitz o el britnic Toby Jones. Una demolidora cinta del director de La cinta blanca que potser ofereix el mateix del mateix, com una rplica de si mateix, per pocs realitzadors esmolen tant la seva mirada com Haneke per encomanar-nos aquesta molesta sensaci de malestar.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 668

Una crtica de Joan Millaret Valls

20 de juliol de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small