cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TOM CRUISE: TOT TERRENY

La pellcula sobra amb un vibrant prleg berlins protagonitzat per lagent Ethan Hunt (Tom Cruise) del FMI, organitzaci daccions secretes pertanyent a la CIA, amb una missi arriscada dinterceptar el mercadeig de caps nuclears per a una organitzaci criminal. Per el dilema moral que es planteja Ethan de salvar una vida o salvar la humanitat el portar a defensar el seu company dequip i amic, Luther Stcikwell (Ving Rhames), fet que far fracassar la missi. En aquest prembul veiem Ethan Hunt presoner daquesta premissa elemental, una mena de codi tic presidit pel factor hum, sota la mxima de restringir la violncia en les seves missions i actuar sempre amb lleialtat en benefici dels companys en dificultats.

Ethan podr refer-se de la seva patacada amb una nova missi, per aquesta vegada amb un soci de la CIA assignat encarregat de vigilar-lo, August Walker (Henry Cavill), enacara que tamb amb un encrrec ocult. Ambds conformaran una atractiva i enrgica buddy movie en un llarg i trepidant episodi parisenc amb un nou pla de xoc que acabar farcit dentrebancs, batusses, corredisses i tombarelles pels terrats, o persecucions a tot drap pels atapets carrers. El film ofereix escenes dimpacte, s adrenalina pura, i gaudeix dun clmax final de traca i mocador en els cims muntanyencs de lHimlaia, estirant el xiclet del suspens i la intriga fins el darrer sospir. Desprs del vertigen parisenc de la velocitat arriba al vertigen de les alades i la por a la caiguda en els precipicis.

La factura visual s dalada, explotant lespectacularitat, per amb coreografies de baralles estilitzades i elegants, com el vestuari sovint detiqueta en un desplegament dagents i malvats ben planxats i clenxinats. Tamb treu suc de recursos habituals del genu cinema despies com ls del joc de mscares amb fesomies enganyoses, o el recurs dels agents dobles, daliats a tradors en bruscos girs de gui. Sn molts ingredients que ben remenats acaben teixint un relat hiperblic, prou enrevessat per treballar la propensi a la confusi i latordiment i deixar estabornit a lespectador.

Tom Cruise demostra una perfecta adaptaci a la saga, demostrant aqu que s un tot terreny capa de moures en qualsevol escenari, com pilotar qualsevol aparell, des duna moto dalta cilindrada a un helicpter. Per enmig de tanta acci sense aturador el que no acaba de funcionar s el costat ms melodramtic de laventura, la implosi sentimental que sorgeix entre la ex-parella de lagent Hunt i una aguerrida agent del M16 britnic, Ilsa Faust (Rebeca Fergusson), vella coneguda i aliada en els moments difcils dEthan.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 614

Una crtica de Joan Millaret Valls

9 d'agost de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small