cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TOM CRUISE: TOT TERRENY

La pellcula s’obra amb un vibrant prleg berlins protagonitzat per l’agent Ethan Hunt (Tom Cruise) del FMI, organitzaci d’accions secretes pertanyent a la CIA, amb una missi arriscada d’interceptar el mercadeig de caps nuclears per a una organitzaci criminal. Per el dilema moral que es planteja Ethan de salvar una vida o salvar la humanitat el portar a defensar el seu company d’equip i amic, Luther Stcikwell (Ving Rhames), fet que far fracassar la missi. En aquest prembul veiem Ethan Hunt presoner d’aquesta premissa elemental, una mena de codi tic presidit pel factor hum, sota la mxima de restringir la violncia en les seves missions i actuar sempre amb lleialtat en benefici dels companys en dificultats.

Ethan podr refer-se de la seva patacada amb una nova missi, per aquesta vegada amb un soci de la CIA assignat encarregat de vigilar-lo, August Walker (Henry Cavill), enacara que tamb amb un encrrec ocult. Ambds conformaran una atractiva i enrgica buddy movie en un llarg i trepidant episodi parisenc amb un nou pla de xoc que acabar farcit d’entrebancs, batusses, corredisses i tombarelles pels terrats, o persecucions a tot drap pels atapets carrers. El film ofereix escenes d’impacte, s adrenalina pura, i gaudeix d’un clmax final de traca i mocador en els cims muntanyencs de l’Himlaia, estirant el xiclet del suspens i la intriga fins el darrer sospir. Desprs del vertigen parisenc de la velocitat arriba al vertigen de les alades i la por a la caiguda en els precipicis.

La factura visual s d’alada, explotant l’espectacularitat, per amb coreografies de baralles estilitzades i elegants, com el vestuari sovint d’etiqueta en un desplegament d’agents i malvats ben planxats i clenxinats. Tamb treu suc de recursos habituals del genu cinema d’espies com l’s del joc de mscares amb fesomies enganyoses, o el recurs dels agents dobles, d’aliats a tradors en bruscos girs de gui. Sn molts ingredients que ben remenats acaben teixint un relat hiperblic, prou enrevessat per treballar la propensi a la confusi i l’atordiment i deixar estabornit a l’espectador.

Tom Cruise demostra una perfecta adaptaci a la saga, demostrant aqu que s un tot terreny capa de moure’s en qualsevol escenari, com pilotar qualsevol aparell, des d’una moto d’alta cilindrada a un helicpter. Per enmig de tanta acci sense aturador el que no acaba de funcionar s el costat ms melodramtic de l’aventura, la implosi sentimental que sorgeix entre la ex-parella de l’agent Hunt i una aguerrida agent del M16 britnic, Ilsa Faust (Rebeca Fergusson), vella coneguda i aliada en els moments difcils d’Ethan.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 385

Una crtica de Joan Millaret Valls

9 d'agost de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small