cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PODRIDURA

Desprs del sorprenent thriller Que Dios nos perdone dun debutant Rodrigo Sorogoyen, guanyador del Premi al Millor Gui i Millor actor per Robert lamo al Festival de Sant Sebasti de 2016, el cineasta madrileny retorna a escena amb un trepidant film "El reino" sobre la lacra de la corrupci recent a Espanya. Sorogoyen retrata un trepa i fatxenda crrec autonmic, Manuel Gmez Vidal (Antonio de la Torre), el qual s enxampat en els seus tripijocs econmics desprs de la publicaci dunes filtracions. Tot i que el partit el deixar caure, en realitat, tothom hi est emmerdat, mentre Manuel s forat a sobreviure en la intemprie poltica enmig de lhostilitat dels seus i de la gent. Lostracisme al qual ha estat relegat Manuel el portar a intentar, contrarellotge i desesperadament, desemmascarar la corrupci sistmica per salvar-se.

Sorogoyen juga molt b les cartes del thriller poltic i controla perfectament el tempo i latmosfera, fins i tot, surt molt ben parat dalguna seqncia dacci. La desimboltura i el nervi que demostra en els registres del thriller sn tan evidents que arriba a eclipsar en moments el costat ms poltic del film. I quan vol posar la poltica seqncia final climtica en un plat de televisi, aleshores s quan la pellcula falla.

Amb un repartiment tan extens com perfectament cohesionat, des de Josep Maria Pou, Brbara Lennie, Mnica Lpez o Ana Wagener, El reino s un film lloable i ben reivindicable en la seva gosadia de fer una radiografia dun pas podrit a partir del destronament dun cacic local del seu regnat. Un film sobre la picaresca dels negocis i el estraperlo econmic per individus disposats a enriquir-se emparats en el joc brut de la poltica. s cert que a bons entenedors sobren les paraules, per li podrem retreure a Sorogoyen i, per extensi, al cinema espanyol, que podrem passar dall abstracte al concret duna vegada, i anomenar als partits pel seu nom, amb un PP convertit en una maquinria de i per la corrupci a escala estatal.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 622

Una crtica de Joan Millaret Valls

5 d'octubre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small