cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ATRAPATS EN EL LABERINT A SITGES 2018

El Premi Honorfic a Nicolas Cage ha servit per publicitar el film a competici Mandy, un psicotrnic i abrasiu thriller-metal de venjana en qu Red Miller (Nicolas Cage) embogeix de fria quan una secta mata a la seva dona, Mandy. Cage esdev una caricatura de si mateix en aquest film desmesurat prestant-se a un salt mortal actoral sense xarxa, tan passat de voltes com captivador. Igual que laltre Premi Honorfic a Ron Perlman ha anat acompanyat dun film produt per ell mateix i fet a la seva mida com a actor protagonista, Asher de Michael Caton-Jones. Asher participa en la secci rbita i es tracta dun thriller sec de regust clssic sobre un solitari assass a sou de Brooklyn que intentar redimir-se per amor quan coneix per atzar la vena duna de les seves vctimes, Sophie (Famke Janssen).

Enmig dun fotimer de pellcules, ens centrarem ms mpliament en la nova proposta del nord-americ David Robert Mitchel, director dun suggeridor film de terror adolescent en format de cinema independent, It follows (2014), qui competeix amb un torbador i laberntic thriller juvenil, escrit per ell mateix, i ambientat a Hollywood, Under the Silver Lake. Tamb resulta meritria la participaci a concurs del galls Gareth Evans, que aparca els films darts marcials, com les dues entregues de lemblemtic The Raid (2011 i 2014), i ho prova amb molt bona factura per sense massa inspiraci amb el film fantstic terrorfic El Apstol.

Secta sanguinolenta

El Apstol s un film dhorror produt per Netflix ambientat a principis del segle XX a la Gran Bretanya per narrar el rescat duna germana segrestada per una secta en una illa remota. Lintrs, Thomas Richardson (Dan Stevens), quedar atrapat en el fanatisme duna comunitat religiosa pagana, tancada en si mateixa, que adora una deessa de lilla. Aquest entorn hermtic resulta propici perqu tot desemboqui en la violncia i la crueltat per mantenir el control dels adeptes.

Una mica a la manera de El bosque de M. Night Shyamalan, barrejant tamb amb Les bruixes de Salem dArthur Miller, ms les cartes del thriller monstic de En nom de la rosa, tot i que prefereix enfangar-se en all ms macabre i srdid, treballant textures saturades, asfixiants, amb un psit datmosfera inquietant i malaltissa, i una gust per la tortura i all ms escabrs. Llstima que tot resulti bastant inconnex, amb forats clamorosos de gui, i amb un protagonista principal fora pssim.

Cabries dun jove avorrit

Under the Silver Lake de David Robert Mitchel, est focalitzada sobre el jove Sam (Andrew Garfield), atret per una noia que coneix un vespre a la piscina comunitria, Sarah (Riley Keough), noia que desprs desapareix de sobte, sense deixar rastre. El noi sembla un doble del protagonista de La ventana indiscreta de Hitchcock, un home avorrit, aptic i tafaner, que es dedica a observar el venat amb els seus prismtics. De fet, la trama es desenvolupa en format de thriller, la recerca daquesta noia, cerca portada al gran galimaties de Los Angeles i el mateix laberint mental del protagonista. La recerca de pistes du a Sam a endinsar-se en lunivers urb de Los Angeles i en el submn del cinema, mogut per la notcia del segrest dun magnat de la ciutat o laparici denigmtics cartells annims que avisen dun perills assass de gossos en el barri.

Sam creu seguir smbol i signes amagats, t visions dantesques com animals morts, visita tombes i cementiris o locals amb reclams mortuoris, es deixa arrossegar per aparicions femenines com una noia dun anunci publicitari, fa cas dun taciturn i obsessiu dibuixant de cmics, assisteix a concerts de grups de rock o es presenta en saraus diversos. Pel que fa a la presncia del mn del cinema, pesa en gran mesura lactriu Janet Gaynor a travs dallusions, fragments de films seus o la seva mateixa tomba. Un film que es mou entre el deliri, el somni o la fantasia. Un film inextricable sobre els malsons que pot generar Hollywood, proper a David Cronenberg o David Lynch, per sense el costat trbol i torbador daquests. Aleshores predomina una atmosfera surrealista, de comdia de situacions absurdes, feta de personatges estrambtics i excntrics, personatges impossibles.

Aix que ens trobem davant dun thriller sense suspens, ms aviat, doncs, una comdia neonegre a partir dun personatge ple de cabries. Un jove immadur, sense feina, atrapat en el castell kafki que respon ms aviat al mn del seu subconscient, forjat a partir de fbies i fixacions diverses provinents de la cultura popular. Una atractiva immersi en un trencaclosques indesxifrable, submergir-se tamb en el llac que dna ttol al film, Silver Lake, sempre a la recerca de preguntes sense respostes.

Notcies - Cinema Catal . NET
Nicolas Cage, guanyador del Premi Honorfic

lectures: 528

Una crnica de Joan Millaret Valls

11 d'octubre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small