cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SECRETS I MENTIDES

Desprs de passar pel 71 festival de Canes en la secci Quinzena de Realitzadors, el film del barcelon Jaime Rosales, "Petra", arriba a les nostres cartelleres. Amb un gui de Clara Roquet, Michel Gaztambide i el mateix Rosales, Petra s una turbulenta tragdia familiar que es forja a partir del moment en qu Petra (Brbara Lennie), desprs de la mort de la seva mare, inicia la recerca de la figura absent dun pare desconegut. Daquesta manera Petra sendinsa en el trbol mn domstic dun reputat artista internacional, Jaume (Joan Botey - debut sorprenent dun actor no professional), casat amb Marisa (Marisa Paredes), i pares den Lucas (Alex Brendemhl).

Aquesta pellcula, parlada tamb en catal, est organitzada per captols, amb un enunciat explicatiu del seu contingut, per mantenint una cadncia desordenada, gens lineal, a la manera dun trencaclosques. Aquesta estructura de peces soltes que acaben encaixant, i separades entre elles per gran ellipsis temporals, encomana una temperatura freda i desdramatitzada al film, un to glacial que ve reforat tamb pel timbre monton i somort de les converses. Destaca tamb el film de Rosales per una posada en escena gens intrusiva, de gran distinci, que fa gala duna mesurada precisi amb una cmera sempre en constant moviment, a base de suaus desplaaments, els quals teixeixen elegants circumloquis sobre els personatges.

Rosales presenta la cort dun creador plstic admirat, una mena de mag Prsper shakespeari, una figura autnticament omnmode, detentora del poder, que menyst a tothom sense cap empatia amb ning, capa de vexar a qualsevol amb una crueltat despietada. Es tracta dun ecosistema podrit de mentides i tracions, de revelacions esgarrifoses, un corc que ho empastifar tot, fins a desembocar en un rampell de violncia tan seca com esferedora. La llavor del mal nia dins daquesta espcie de fullet del dinou revestit de tragdia de regust clssic.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 728

Una crtica de Joan Millaret Valls

20 d'octubre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small