cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MORT I RESURRECCI

El talent i la rauxa que el cineasta Carlos Vermut va demostrar amb Magical Girl (2014) retorna amb escreix en la seva darrera aposta, la coproducci espanyola-francesa "Quin te cantar". La trama gira al voltant duna famosa cantant, inactiva des de fa anys, Lila Cassen (Najwa Nimri), que pateix un accident a la platja que la deixa desmemoriada.

Lamnsia fa que Lila no recordi les seves canons i hagi perdut les ganes de cantar, la somnmbula Lila no es reconeix a ella mateixa. Per sortir daquest atzucac, la seva representant, Blanca (Carme Elias), lempeny a fer-la pujar als escenaris de nou demanant ajuda a una cantant de karaoke de Rota que interpreta canons de Lila, Violeta (Eva Llorach).

El film evoca en fora moments el tema de lxit i locs duna estrella a la manera de largument clssic multiversionat Ha nascut una estrella. Per sobretot tracta el motiu del desdoblament, la suplantaci didentitats, amb dues dones en qu una es converteix en el reflex de laltre, on Violeta, la imitadora, far el possible per intentar ressuscitar la Lila original.

A ms, les dues dones oposades acaben compartint histries similars, apropant-se confidencialment encara ms entre elles. La similitud entre elles es trasllada en la complementarietat de la idea narrativa i visual dun inici i final simtrics, fruit duna una circularitat narrativa, tancant un cercle fatdic de mort i ressorgiment. Lapropament entre Lila i Violeta tendeix a la convergncia, encaminant-se cap al solapament de les dues figures, com en el cas emblemtic de Bergman perfilat a Persona (1966).

Vermut sendinsa sense rubor en els registres del drama a travs duna trama fora fulletonesca, ms proper que mai al cinema dAlmodvar que al seu propi estil, encara que aquest es fa ben pals amb el tractament sonor, visual i coreogrfic, amb recolzament de ls de la msica cantada, gentilesa de Pablo Iglesias.

I s que la tragdia planeja per damunt daquest joc de vampiritzaci i metamorfosi, present en la vida en ombres de Lila com tot el que envolta a la soferta Violeta en la tensa relaci amb la seva dscola i maltractadora filla adolescent, Marta (Natalia de Molina). Un film valent, agosarat, temerari, sense complexos, que deixa moments esplendorosos i que compta amb unes extraordinries actuacions femenines, sobretot una immensa Eva Llorach.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 551

Una crtica de Joan Millaret Valls

29 d'octubre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small