cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PUBLIREPORTATGE

Pellcula de llarga gestaci i no exempta de accidents com el comiat del seu director, Brian Synger, dies abans dacabar el rodatge, arriba a les cartelleres "Bohemian Rhapsody" per a gaudi dels incondicionals de la banda Queen i la desdia dels ms equidistants. El film agafa com a ttol una can primordial en la carrera del grup Queen enregistrada en el seu lbum de 1975 A Night at the Opera - un inusual tema de llarga duraci que va comportar el trencament de relacions amb EMI quan aquests van refusar ledici del senzill amb Bohemian Rhapsody.

Es tracta dun biopic no massa ben dissimulat sobre el geni i figura de Freddie Mercury (Rami Malek en una excellent i vibrant interpretaci en qu es mimetitza en el paper de Mercury) servint-se de la reconstrucci del cam de lascens a lOlimp musical de la banda Queen. El centre de gravitaci de la pellcula reposa quasi exclusivament al voltant de la fora i el magnetisme de Freddie Mercury, deixant fora en segon terme tant el paper com les contribucions artstiques dels companys de grup, com el cas del guitarrista i compositor Brian May (Gwilym Lee).

Un film amb ms llum que ombres. Una crnica fora superficial, angelical en ocasions, que passa de puntetes sobre el costat fosc de la vida i miracles de Mercury, com la seva homosexualitat declarada, insistint en la idllica histria romntica amb Mary Austin (Lucy Boynton). Daltra banda, en molts moments, Bohemian Rhapsody esdev un film dpoca, en el pitjor sentit de la paraula, amb lencarcarament habitual, on tothom va amb una perruca per imitar les grenyes de lpoca, com si fos un film cortes del XVIII amb els personatges abillats amb les vistoses perruques daleshores.

s un film fet a la mida del fenomen fan, una contribuci a engrandir un xic ms la llegenda del grup i la del seu carismtic cantant Freddy Mercury. I pels indiferents que creuen que Queen no s lesgla perdut de la msica rock, amos i senyors dun cert horterisme a cops de pastitx, com la combinaci de la duresa del rock amb empelts vocals operstics, doncs crec que es quedaran igual.

I com en tot ritus de comuni dels seguidors amb el seu lder suprem, el film es guarda per a la conclusi la traca final, el clmax absolut, el macroconcert solidari Live Aid a lestadi Wembley el 1985 organitzat per Bob Geldof (Dermot Murphy). Un moment lgid que conjunta la intensitat del show del directe amb un dramatisme implcit. Tenim la interpretaci de diversos clssics de la banda britnica, com els emblemtics We Will Rock You o We Are the Champions, convertit en himne mundials, mentre coincideix amb el moment en qu el cantant reconeixia veures afectat per la SIDA, encaminant-se aix al seu trnsit final que culminaria en la trgica desaparici el 1991.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 584

Una crtica de Joan Millaret Valls

5 de novembre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small