cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LALTERNATIVA COMPLEIX 25 ANYS

Entre dos aguas dIsaki Lacuesta, Concha dor del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti, inaugurar la 25 edici del Festival de Cinema Independent de Barcelona- lAlternativa aquest dilluns 12 de novembre a les 7 de la tarda al Teatre CCCB. El darrer film de Lacuesta recupera amb el pas del temps els germans Isra i Cheto, protagonistes de La leyenda del tiempo quan tan sols eren un parell de marrecs. Lacuesta planteja el combat dels dos germans adults davant la vida quan ambds shan casat i tenen fills, tot i que segueixen camins separats, aix Cheto sha enrolat en lexrcit espanyol mentre que Isra surt de la garjola i es troba sense feina i que la dona el vol deixar. Aquest festival consagrat al cinema independent i ms alternatiu compta amb una Secci oficial competitiva conformada per 9 llargmetratges i 19 curtmetratges en qu predomina leix temtic de la histria i lactualitat poltica per un costat i, de laltre, retrats familiars amb relacions difcils en el seu si.

Entre els llargs a concurs destaquen ttols com Teatro de guerra de Lola Arias sobre ex soldats argentins i britnics que reviuen la Guerra de las Malvinas; Trote del gallec Xacio Bao sobre una dona que cuida la seva mare malalta i amb un pare desavingut; Our New President de Maxim Pozdorovkin sobre la propaganda russa a base de fake news en motiu de lelecci del nou el president americ Donald Trump; Amrica dErick Stoll i Chase Whiteside sobre una via nonagenria de la qual shan de fer crrec tres germans que no es parlen, i que dna ttol al film, Black Mother de Khalich Allah sobre Jamaica amb un enfocament de simfonia polifnica, o la cinta danimaci tradicional xilena La casa lobo dels debutants Joaqun Cocia i Cristbal Len.

LAlternativa destaca en rang de Sessi Especial el documental El silencio de otros dAlmudena Carracedo i Robert Bahar centrat en els querellants argentins contra la dictadura de Franco en el decurs de sis anys. Aix com tamb el darrer documental de la realitzadora Alba Sotorra sobre una comandant de la guerrilla kurda que lluita contra Estat Islmic, Comandante Arian. El festival catal cont a ms una secci parallela Panorama dedicada al cinema de lEstat, conformada per 9 llargmetratges i 12 curtmetratges, on tindrem la possibilitat de veure Trinta lumes de Diana Toucedo, Amanecer de Carmen Torres o Figuras dEugenio Canevari.

Sobresurt enmig de la programaci un apartat batejat com Elles tallen per donar visibilitat a diferents dones muntadores, amb la participaci de la muntadora de Lars von Trier, Molly Malene Stenssgard, i amb projeccions de films cabdals de la histria del cinema com Bonnie and Clyde muntat per Dede Allen o Reservoir Dogs muntat Sally Menke-. A part duna retrospectiva consagrada al realitzador belga Boris Lehman figuren altres activitats com trobades i xerrades, com la que protagonitzar el crtic i director cinematogrfic Mark Cousins en motiu de la presentaci del seu darrer llibre, Historia y arte de la mirada (Pasado y presente).

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula xilena danimaci "La casa lobo"

lectures: 569

Una ressenya de Joan Millaret Valls

11 de novembre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small