cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA INNOCNCIA PERDUDA

Desprs del parntesi fantstic fora prescindible que va significar El cuento de los cuentos (2015), Matteo Garrone torna amb "Dogman" a prendre la temperatura del carrer en universos populars i marginals com feia a la multipremiada Gamorra (2008), a partir de la novella dinvestigaci del periodista Roberto Saviano. Garrone sinspira de nou en un genu relat de la crnica negra, el cas conegut com El cuidador de gossos de Magliana de lany 1988, per endinsar-se en els suburbis degradats de la perifria romana per posar el focus sobre un perruquer can, Marcelo (Marcello Fonte), home separat i amb una filla a qui adora, home tan discret com respectat en el barri.

Per Marcelo mant tamb una estreta i complicada amistat amb un cocanman, Simoncino (Edoardo Pesce), un personatge agressiu i problemtic, carregat de deutes i enemistat amb tothom. Una complicitat mtua que noms sentn perqu ambds participen en petits furts per treures un sobresou i, tamb, en la condici de camell de Marcelo.

El punt de no retorn arriba quan Simo saprofitar per ensima vegada del bon jan de Marcelo en un atracament fallit amb conseqncies irreparables per Marcelo. Un film de gran empenta de Garrone que controla de principi fi els fils daquest drama sobre una amistat trada. La dignitat trepitjada, la sinceritat vexada, comporta la prdua de la innocncia i acaba desembocant en la venjana cega, la violncia desencadenada.

La realitzaci de Garrone demostra una solvncia excellent en la seva mirada ms naturalista, transmetent la duresa daquest entorn, aix com el dibuix proper i directe dels seus habitants. Sobresurt en un paper immens lactor Marcello Fonte, personatge tan silencis i introvertit com espantads i vulnerable, un tipus seris i tranquil fart dhumiliacions que li va valdre el Premi a la Millor Interpretaci Masculina al passat Festival de Canes.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 607

Una crtica de Joan Millaret Valls

19 de novembre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small