cinema catal� . caT
Notícies anteriors
REENAMORAR-SE

"El amor menos pensado", pellcula inaugural del 66 Festival Internacional de Cine de Sant Sebasti, s el primer film del celebrat productor Juan Vera - padr de cineastes tan admirats com Jos Campanella, Pablo Trapero o Lucrecia Martel. Vera sha passat ara a la direcci, coescrivint aquesta histria amb Daniel Cpero, per radiografiar les relacions de parella dins dun matrimoni format per Marcos (Ricardo Darn) i Ana (Mercedes Morn) que, desprs de vint-i-cinc anys, decideixen trencar.

s un film sobre ledat adulta, la crisis dels cinquanta, en qu una parella estable implosiona quan el seu fill marxa a estudiar a lestranger. Es veuen sacsejats per la sotragada que comporta la sndrome del niu buit, la llar sense el fill criat i estimat. Per la crisis de parella arriba tamb pel tedi o lavorriment involuntari que sapodera de llurs vides, malgrat la felicitat i lamor incontestable que es professen. Podem dir que la separaci arriba sense un motiu concret, obeint a raons difuses, moguts ms aviat per la recerca duna pretesa llibertat personal davant la manca denamorament.

Aquest film es mou en el registre de la comdia melodramtica de regust agredol, basculant entre la sentimentalitat i un deix de melancolia. La comicitat ms desfermada arriba sobretot quan ambds enceten un perode de tempteig, de provatures, la travessia pel desert fet de rauxa i hedonisme esclatant, encara que la llosa de la insatisfacci acabi esclafant aquests dos ssers errtics amb camins tan oposats.

Ms enll del mn endogmic de la parella, El amor menos pensado eixampla el seu radi dacci i fa tamb una panormica de grup, deixant un retrat generacional marcat per les separacions, els adulteris i els divorcis. Queda un vists i parsimonis film romntic sobre lamor perdurable rere un bon exercici de direcci, amb escenes perfectament construdes i planificades, duna teatralitat inspirada.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 545

Una crtica de Joan Millaret Valls

4 de desembre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small