cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ATPICA FAMLIA DACOLLIDA

La delicada i commovedora pellcula sobre una tan singular com inimitable famlia, "Un asunto de famlia" del japons Hirokazu Kore- eda, Palma dOr del Festival de Canes i preseleccionada als Oscars en la categoria de millor pellcula de parla no anglesa, arriba als nostres cinemes. Tot comena amb un pare de famlia, Osamu (Franky Lily), acompanyat del seu fill que de retorn a casa, recullen una nena al carrer, Juri (Sasaki Miyu), i se lemporten a casa per oferir-li les atencions i tota lestima possible.

Desprs descobreixen que es tracta duna nena maltractada per, incomprensiblement, no denuncien els fets i, en canvi, la retenen i la mantenen a casa. Una situaci darrancada ben anmala per que encaixa en el context duna atpica famlia que sobreviu amb treballs precaris mentre fa la viu-viu grcies a petits furts en botigues i supermercats del barri.

Una famlia on tothom hi cap, com si es tracts duna famlia dacollida, encara que les seves regles internes resultin ben estranyes. Direm que s una famlia modlica, cohesionada i feli, que desprn harmonia i esperit convivencial, per els dubtes i llacunes sobre el seu funcionament i el seu desplegament acaben per revelar el secret que amaguen.

A priori, el film de Kore-Eda sembla la seva ensima immersi en lentorn familiar, una nova entrega dels seus coneguts i amables retrats familiars, fets en un to aparentment lleuger i alhora traspuant emoci mentre toca la fibra dels sentiments amb sensibilitat. Per en la present ocasi els rols familiars sn una imitaci tan fraudulenta com efectiva del clssic niu familiar.

Es tracta duna famlia de circumstncies en la qual es reforcen uns vincles familiars sense haver-hi relacions consangunies en bona part dels seus membres. Kore-Eda sorprn amb aquest inaudit enfocament, donant un cop de tim a lexploraci les clssiques relacions paterno-filials que tant el caracteritzen, cas de De tal padre tal hijo (2013).

En la seva agosarada radiografia familiar, impregnada tothora per la seva mirada plena a vessar de calidesa i humanisme, deixa un ens familiar estrictament operacional, que actua com una petita banda organitzada, com impregnada del model dickensi de la banda infantil de lladregots sota les regnes de Fagin en el clssic Olivier Twist. Mentre entreteixeix aquests lligams dordre familiar, Kore-eda ens deixa moments de gran lirisme i esplndids instants cinematogrfics. Una perla indiscutible.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 629

Una crtica de Joan Millaret Valls

25 de desembre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small