cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PREGUNTES SENSE RESPOSTES

"Lo que esconde Silver Lake" de David Robert Mitchel est focalitzada sobre el jove Sam (Andrew Garfield) que se sent atret per una noia que coneix un vespre a la piscina comunitria, Sarah (Riley Keough), per la noia sesvair sense deixar rastre. El noi sembla un doble del protagonista de La ventana indiscreta de Hitchcock, un home avorrit, aptic i, sobretot, tafaner, que es dedica a observar el venat amb els seus prismtics.

De fet, la trama es desenvolupa en un format de thriller, la recerca daquesta noia desapareguda, cerca que el trasllada al gran galimaties de Los Angeles, reflex tamb del mateix laberint mental del protagonista. La recerca de pistes du a Sam a endinsar-se en lunivers daquesta metrpoli urbana i en el submn del cinema, mogut per la notcia del segrest dun magnat de la ciutat o laparici denigmtics cartells annims que avisen dun perills assass de gossos en el barri.

Sam creu seguir smbols i signes amagats, t visions dantesques com animals morts, visita tombes i cementiris o locals amb reclams mortuoris, es deixa arrossegar per aparicions femenines com una noia dun anunci publicitari, fa cas dun taciturn i obsessiu dibuixant de cmics, assisteix a concerts de grups de rock o es presenta en saraus diversos. Pel que fa a la presncia del mn del cinema, pesa en gran mesura lactriu Janet Gaynor a travs dallusions, fragments de films seus o la seva mateixa tomba.

Un film que es mou entre el deliri, el somni o la fantasia. Un film inextricable sobre els malsons que pot generar Hollywood, ben proper a David Cronenberg o David Lynch, encara que desprovet del costat trbol i torbador daquests cineastes. Aleshores predomina una atmosfera surrealista, de comdia de situacions absurdes, feta de personatges estrambtics i excntrics, personatges impossibles.

Aix que ens trobem davant dun thriller sense suspens, ms aviat una comdia neonegre a partir dun personatge descollocat i ple de cabries. Un jove immadur, sense feina, atrapat en un relat kafki que respon ms aviat al mn dun subconscient forjat a partir de fbies i fixacions diverses provinents de la cultura popular. Una atractiva immersi en un trencaclosques indesxifrable, un pastitx de referncies creuades, que ens fora a submergir-nos tamb en el llac que dna ttol al film, Silver Lake, sempre a la recerca de preguntes sense respostes.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 601

Una crtica de Joan Millaret Valls

29 de desembre de 2018


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small