cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SOBREVIURE AL BUIT ESPECIAL

El premi de la crtica internacional Fipresci al trencador film de cincia-ficci "High Life" de la cineasta francesa Claire Denis en la passada edici del Festival de Sant Sebasti restitua dalguna manera uns mrits que el palmars oficial li havia denegat. Com era desperar, Claire Denis enfoca el gnere de les aventures especials lluny dels convencionalismes habituals.

High Life s un film sobre lespai exterior que no necessita de massa coartades cientfiques i alhora ben desprovet defectes especials espatarrants. Apartada, per exemple, dels bonics i vistosos jocs amb la suspensi gravitatria, la transgressora realitzadora francesa aplica una mirada extremadament austera al gnere, minimalista fins i tot.

Denis est, per tant, ms pendent de la reflexi i lespeculaci sobre el comportament dels humans en situacions extremes a partir dun viatge grupal al no res. Una tripulaci formada per presidiaris s llenada al buit especial i en aquest context carcerari hauran dafrontar la seva supervivncia. Condemnats a una deriva galctica a perpetutat, sense opci de rescat possible o retorn, els seus habitants es veu forats a sobreviure amb un control absolut dels recursos propis i el reciclatge.

En aquest relat fragmentat, Claire Denis es mira aquest mn tancat en si mateix sovint des del distanciament, encara que tamb recorri a un cert intimisme. En ocasions preval un prisma retorat, com tot el que t a veure amb la doctora Dibs - un paper tan arriscat com excellent a crrec de Juliette Binoche -, espcie de deessa fertilitzadora en una expedici sense dest.

El personatge de Monte - un Robert Pattinson que sobresurt de nou en un registre fet de capteniment i silencis - , aporta latmosfera de calidesa a labordar un tema fora inusual en el gnere com s el de la paternitat. Un motiu associat aqu als lmits i els dubtes de la reproducci i la pervivncia quan la vida humana sha eclipsat al teu costat enmig dun insondable forat negre sideral.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 582

Una crtica de Joan Millaret Valls

11 de febrer de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small