cinema catal� . caT
Notícies anteriors
NIMA EN PENA

La dona destruda del ttol fa referncia a una policia de Los Angeles, Erin Bell (Nicole Kidman), una dona que arrossega un passat traumtic desprs dinfiltrar-se amb un altre company policia, Chris (Sebastian Stan), en una banda de perillosos atracadors. Quan sembla que el lder daquesta banda criminal entra de nou en escena al cap dels anys, la detectiu Bell s presa duna obstinaci cega per intentar caar el psicpata cap, Silas (Toby Kebbell), el responsable ltim del seu particular infern.

Un film policac protagonitzat per un sser errabund, solitari i turmentat, en qu Erin Bell sembla actuar com una espcie dautmata o, fins i tot, una mort vivent. Erin s ms aviat una supervivent que sarrossega per una ciutat anodina i els seus espais de buidor, un entorn rostit pel sol, que impregna la pellcula duna textura visual saturada.

Bell s una nima en pena que deambula per la vida desvinculada prcticament del mn, tan dels seus companys de comissaria com de la seva prpia filla. En el cam que ha emprs, un cam sense retorn, amb una ltima voluntat de buscar la seva redempci, procura refer uns vincles afeblits amb una filla prcticament oblidada. Un ingredient emocional que afegeix la nota melodramtic a aquest film de cinema negre amb mare absent o incapacitada.

Narrativament estructurat com un relat circular, Destroyer: una mujer herida arranca de fet amb la presentaci dun cadver, fet que impulsaria la pertinent intriga policial, per aleshores continua amb un extens flashback, el qual acaba desembocant de nou en aquestes imatges preliminars. Un thriller ombrvol, srdid, mancat doxigen, tan desencisat com la seva dolguda protagonista, presidit tot plegat per una certa desesperaci i un al de fatalitat que ho anega tot. Una realitzaci que demostra lescrupols respecte pels codis del gnere negre ms nihilista.

Erin Bell s una dissortada criatura moguda per una set de venjana anulladora, equiparable en un altre registre a la vindicativa protagonista de Tres anuncios en las afueras (2017, Martin McDonagh), una espcie de justiciera aconduda a la seva autodestrucci. Aquest film purgatorial sobre un animal ferit cont una molt bona interpretaci a crrec de Nicole Kidman, amb un esplndid treball de maquillatge que li deixa un rostre embotat, amb uns ulls clars de mirada buida i perduda. Una mscara que, a estones, la fa irreconeixible, per per on sempre esbufega la pena i traspua el ressentiment. Tot i que el paper preeminent de la mscara per damunt de lactriu acaba generant alhora alguns dubtes.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 556

Una crtica de Joan Millaret Valls

25 de febrer de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small