cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LINFERN DE LES ADDICCIONS

"Beautiful boy: siempre sers mi hijo" s la primera pellcula en angls del cineasta belga Felix Van Groeningen, responsable de lexitosa Alabama Monroe (2012), i realitzada sota el paraiges dels estudis Amazon. Es tracta duna adaptaci del best-seller homnim de David i Nick Shef, basat en lexperincia prpia dambds, en qu es relata laddici dun fill a les metamfetamines i la lluita del pare per a la seva rehabilitaci.

Amb una estructura narrativa de mosaic, barrejant fragments corresponents a temps diferents, el film s un seguit ininterromput de recaigudes i desintoxicacions, anys de lluita amb alegries i sobretot desnim i desesperaci. Un calvari collectiu, viscut ben b com un procs de dol, que ens deixa un tractament del tema basat en la pura melodramatitzaci constant.

Per damunt sobrevola la pregunta del per qu de tot plegat, com ha pogut succeir un extrem impensable en un context de normalitat i estabilitat familiar. Langoixa i la impotncia dintentar entendre all inexplicable com s la caiguda dun bon fill en linfern de les drogues precisament en un entorn acollidor i quasi buclic de bonica casa en el camp.

Aquesta histria que sobre el paper resulta estremidora, un cop posada en imatges perd la seva capacitat dimpacte. Cal valorar lopci duna realitzaci sense truculncies ni efectismes per la calidesa de la fotografia, laspecte endreat del conjunt o la mesurada contenci dramtica acaba per escatimar la intensitat i lemoci duna histria corprenedora. Tamb grinyola el manifest didactisme del film amb un allegat contra les drogodependncies de ms difcil tractament, recordant-nos que als Estats Units el consum de drogues ja s la primera causa de mort entre la poblaci ms jove de cinquanta anys.

Steve Carell, lluny de les comdies de lastracanada, defensa amb moltssima dignitat el paper de David, pare coratge desbordat pels esdeveniments i entregat de forma incansable a recuperar el seu fill perdut. I en laltre costat de la balana cal ressenyar el handicap duna interpretaci molt discreta del jove actor Thimothe Chalamet lactor revelaci de la multipremiada LLmame por tu nombre (2017, Luca Guadagnino) -, insuficient per transmetre tot el turment interior del fill, Nick, i reflectir alhora el deteriorament fsic del seu cos castigat.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell de la pellcula

lectures: 544

Una crtica de Joan Millaret Valls

3 d'abril de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small