cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS OBLIDATS

El realitzador egipci-austrac A. B. Shawky ha dirigit un film sobre un desclassat que suplica lestima i la comprensi per la seva condici de leprs a "Yomeddine". Beshay (Rady Gamal) s un leprs curat que desprs de la mort de la seva dona abandona la leproseria i emprn una valenta road movie a la recerca de la famlia que lhavia oblidat.

En aquest incert itinerari trobar un inesperat company, un nen orfe, Obama (Ahmed Abdelhafiz), que fuig dun orfenat. En el trajecte amb carreta sn enganyats, rebutjats o pateixen contratemps com la dissortada mort de lase que els porta. Una pellcula ditinerncia i aventurera que, a part de la carreta, es serveix del tren, camioners solidaris o barcasses per travessar el Nil.

El film s deutor duna tendncia al miserabilisme des dels mateixos protagonistes principals o ls descenaris com una muntanya descombraries on el protagonista busca ferralla i qualsevol cosa per treuren profit. En una de les etapes conformen una estranya confraria de paries, ssers deformes, freaks com sautoanomenen, expulsats als marges de la societat, un espai on es troba lautntica camaraderia entre iguals.

La histria esdev finalment una faula moderna sobre la tolerncia, denunciant lostracisme envers els leprosos, posant en evidncia que es tracta duna marginaci arrelada en la societat egpcia carregada de prejudicis. Una pellcula ben intencionada, de factura extremadament sbria, i fora efica en el seu discurs tot i compartir ingredients dun molest cinema planyvol a lestil de la seva competidora en el darrer Festival de Canes, la premiada Cafarnam de Nadine Labaki.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellicula

lectures: 1132

Una crtica de Joan Millaret Valls

3 d'abril de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small