cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA 3a EDICI DEL BCN FILM FESTIVAL ARRIBA AMB EMBRANZIDA

Arriba amb molta empenta la tercera edici del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, BCN Film Festival, que tindr lloc entre els dies 22 i 30 dabril en els cinemes Verdi de Barcelona. La present edici, que estrena nova direcci amb la periodista Conxita Casanovas al capdavant, fa una aposta decidida per un cinema popular amb un conjunt de films nacionals i internacionals que situen la histria, lart o la literatura en el centre de les seves preocupacions.

La pellcula inaugural ha amat a crrec de Litus del barcelon Dani de la Orden, un film coral sobre el retrobament dun grup damics desprs de temps sense veures a conseqncia de la mort del Litus del ttol. El director de Barcelona, nit destiu (2013) i Barcelona, nit dhivern (2015), que ha adaptat el text teatral homnim de Marta Buchaca, sha rodejat dactors com Quim Gutirrez, Beln Cuesta, Adrin Lastra, Miquel Fernndez i lex Garca.

Secci Oficial

Coincidint amb el quart centenari del naixement del poeta Cyrano de Bergerac, convertit en protagonista universal de la literatura de la m dEdmond Rostand, portat al cinema en diferents ocasions, es projectar en la Secci Oficial a competici Cartas a Roxane dAlexis Michalik. s un film ambientat a Pars el 1897 que versa sobre el procs descriptura de la clebre obra del dramaturg Rostand amb protagonisme dOlivier Gourmet, Mathilde Seigner i Thomas Solivrs. En la Secci Oficial trobem tamb El secreto de las abejas dAnnabel Jankel, adaptaci de la novella Tell it to the Bees de Fiona Shaw, protagonitzada per Anna Paquin i Holliday Grainger en el paper de dues dones de classes socials oposades que sestimen a lEsccia dels anys 50 enmig duna societat puritana.

Entre altres, hi haur un film inspirat en fets reals, Soledad de la directora debutant Agustina Macri, adaptaci del llibre Amor y anarqua de Martn Caparrs, sobre la figura de lanarquista Soledad Rosas, detinguda el 1997 a Itlia acusada de terrorisme. Desprs de Pa negre(2010) i Incerta glria (2017), Agust Villaronga dirigeix un biopic histric en una coproducci internacional, Nacido rey, a partir dun gui de Henry Fitzherbert, Ray Loriga i Bader Al Samari. Es tracta dun film sobre el jove Faisal, fill menor del rei dArbia Saudita, enviat a Londres per negociar amb els britnics, amb figures com Winston Churchill o Lord Curzon, per portar la pau al seu pas desprs de la I G. M.

Fora de competici

Al marge de la Secci Oficial a competici ens trobarem el genial dramaturg Oscar Wilde com a protagonista a La importancia de llamarse Oscar Wilde, dirigida i protagonitzada pel clebre actor britnic Rupert Everett. Al llindar de la mort en el seu exili en una habitaci dun hotel parisenc, Oscar Wilde (Rupert Everett) rememora la seva vida i repassa tant la seva celebritat en lalta societat londinenca com la persecuci de la qual va ser vctima, aix com les seves relacions amb la seva dona, Constance (Emily Watson) o els seus amics. Desprs de passar pels festivals de Berln o Sevilla, el film La importancia de llamarse Oscar Wilde arriba a Barcelona amb un repartiment conformat tamb per Colin Firth, Colin Morgan, Edwin Thomas o Tom Wilkinson.

Tamb sexhibir fora de competici la triomfadora del Festival de Cinema Internacional de Sant Sebasti, el pertorbador i incmode film poltic argent Rojo de Benjamin Naishtat. Rojo - reconegut amb la Concha de Plata a la millor direcci, Concha de Plata al millor actor per Dario Grandinetti i Premi a la millor fotografia per Pedro Sotero - sobresurt pel tractament elusiu de la imminncia de la dictadura del general Videla. Un film sobre la petjada en la societat duna atmosfera feixuga i asfixiant, una radiografia colpidora sobre el psit de feixisme social que es va escampant per lArgentina, deixant el seu esclat final en el fora de camp del film.

Altres propostes

Entre la variada oferta de ttols tamb podem trobar treballs flmics que indaguen en la repercussi moderna dartistes com Leonardo da Vinci a Leonardo: V Centenario de Francesco Invernizzi. O documentals sobre els motius de les obsessions i els somnis dartistes vienesos dinicis del segle XX com Gustav Klimt i Schiele a Klimt & Schiele. Eros y Psique de Michelle Mally. Tamb Phil Grabsky mostrar en el documental El joven Picasso la gnesis de la grandesa del pintor Pablo Picasso, amb Barcelona com un dels eixos en el seu periple artstic.

En el marc del BCN Film Fest hi haur espai per projeccions a la Filmoteca com la mirada documental de Peter Bogdanovich al voltant de la figura imprescindible del cinema cmic silent The Great Buster. Daltra banda, la cloenda del BCN Film Fest tindr com a protagonista la projecci en cinema de lestrambtic western dels germans Coen La balada de Buster Scruggs, estrenat a la plataforma de cinema en pagament Netflix.

Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell del Festival

lectures: 554

Una crnica de Joan Millaret Valls

22 d'abril de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small