cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA QUIMERA DE LOR

El cineasta francs Jacques Audiard, Palma dOr al Festival de Canes per Dheepan (2015) i abans Premi del Jurat per Un profeta (2009), abandona el seu registre habitual, el rugent thriller policac i social, per una particular incursi en un gnere, a priori ali, com s el del western. Laventura cinematogrfica dAudiard en aquest nou territori, la coproducci internacional "Los hermanos Sister", que adapta la novella homnima de Patrick de Witt, li ha comportat rodar la seva primera pellcula en angls i rodejar-se tamb dactors americans, obtenint uns molt bons resultats.

Cal constatar amb lestrena de Los hermanos Sister que el western segueix entestat a donar la cara tal com posen de manifest altres ttols recents, des de la deliciosa i enlluernadora extravagncia del film episdic La balada de Buster Scruggs dels germans Coen o la interessant aproximaci al clebre duel de Billy el Nen i el xrif Pat Garrett a travs de la mirada dun nen travessada per lestigma de la violncia a Sin piedad de Vincent dOnofrio.

Els sicaris germans Sister sn de carcter i maneres antittiques, el gran, Eli (John C. Reilly), anhela una llar i portar una vida tranquilla, mentre que el petit, Charlie (Joaquin Phoenix), gaudeix del seu ofici i la violncia no li resulta cap problema tic. Ambds sn contractats per un terratinent per un nou encrrec, matar un expert en qumica buscador dor fugit, Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed), perseguit alhora per un detectiu, John Morris (Jake Gyllenhaal). Al final acabaran tots seduts per la idea comuna dels diners a partir de lentusiasme i el convenciment del qumic utopista de trobar or fcilment en rius abocant un compost qumic.

Un relat sobre lOest i la febre de lor californiana que procura esmunyir-se de la prpia mitologia del gnere i els seus llocs comuns per treballar laspecte psicolgic dels quatre personatges principals i, tamb, posar linters en qestions ms residuals, cas del protagonisme que cobra un simblic raspall de dents en un entorn precivilitzador. Ms enll de la riquesa contrapuntstica del tema de la fraternitat dels germans Sister, aquest senzill i lacnic relat sobre el salvatge Oest resta redimit per la mirada humanista que Audiard acaba encomanant al seu quartet protagonista

.
Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 530

Una crtica de Joan Millaret Valls

17 de maig de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small