cinema catal� . caT
Notícies anteriors
JORNADA DE THRILLERS A CANES

A la secci oficial a competici shan trobat dos thrillers de diferents latituds encara que de diferent registre. Duna banda, un policac tan enrevessat com juganer, La Gomera, una producci entre Romania, Frana i Alemanya del romans Corneliu Porumboiu, cineasta que sestrena en la Secci Oficial desprs de guanyar com a millor film en lapartat Un Certain Regard de Canes amb Police, Adjective (2009). De laltre, una mostra esplndida de cinema negre de petits gngsters ple de tensi, nervi i, tamb, petjada social, The Wild Goose Lake, del director Diao Yinan. s un cineasta xins convidat a la competici i responsable dun eficient film de gnere negre amb Black Coal (2014), a ms destar present a Una Certa Mirada de Canes amb Night Train (2007).

Intriga a cops de xiulet

La Gomera de Corneliu Porumboiu ens presenta un inspector de policia corrupte de Bucarest, Cristi (Vlad Ivanov), que desembarca a La Gomera citat per un cap de la mfia local, interpretat ni ms ni menys que pel cineasta baleric Agust Villaronga. Cristi es veu obligat a aprendre un llenguatge ancestral i secret de la illa a base de xiulets, el silbo. Aix els proporciona un codi de comunicaci indesxifrable, un llenguatge secret que els permetr alliberar un traficant de la banda empresonat a Romania.

Atractiu i entretingut trencaclosques narratiu, fet a base de captols, amb salts en el temps tamb, a cavall de la Gomera i Romania, que emboliquen una trama amb molta frescor i, tamb, molt i humor i ironia, com una escena pardica del clssic del terror policac Psicosis dAlfred Hitchcock. Un film que juga amb els codis del cinema negre i temes innats com el de la corrupci, les tracions, els tirotejos, el suspens o la dona fatal. Un thriller on la msica tamb juga el seu paper dramatrgic, com unes oportunes ries dpera que posa el recepcionista dun hotel. I tot amenitzat amb una simptica i imprevista histria damor.

Al final de lescapada

El film xins The Wild Goose Lake s un trepidant policac amb un gngster enemistat amb una altra fracci de la mfia del robatori de motocicletes i assetjat per la policia que ha posat un alt preu al seu cap estimulant la seva delaci. Aquesta cerca desesperada provoca que busqui ajuda en una antiga novia, ara prostituta en una zona desbarjo del llac que dna ttol al film. Tamb entrar en joc la seva dona, de qui shavia separat, marxant de casa.

Un estimulant thriller fatalista i sense respir de tracions, persecucions, enfrontaments i escapades al lmit fugint de tots els perills i de les rateres. Aquest film compta amb un treball de direcci excellent, amb una posada en escena en molts moments prodigiosa. I s tamb un retrat duna Xina catica a travs de les zones fosques de les grans ciutats, barris atapets de poblaci marginal, on imperen timbes illegals i tota mena de tripijocs.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula "La Gomera" de Cornelieu Poromboiu

lectures: 546

Una crnica de Joan Millaret Valls

20 de maig de 2019


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small